Tobias Öberg, Johan Öberg och Kim Forsgren
Tobias Öberg, Johan Öberg och Kim Forsgren jobbar med Ameglo.

Veckans startup: Ameglo

Tuff men spännande. Sådan är tillvaron i Ameglo för tillfället, bolaget som med sin TireApp vill förenkla däckverkstädernas vardag.

En bra affärsidé börjar ofta med ett konkret problem. Så var det också för Ameglo vars ena grundare, Tobias Öberg, hamnade i samspråk med en anställd på en däckverkstad. Denne var i stort behov av något slags hjälpmedel för att hålla ordning på jobben.

Kliade i fingrarna
Tobias, som är utvecklare, kände genast hur det började klia i programmerarfingrarna och tillsammans med kollegan Kim Forsgren, även han utvecklare, skred de till verket. Först genom att undersöka situationen hos fler däckverkstäder. Detta berättar teamets senaste tillskott, Johan Öberg.

– Tobbe och Kim hittade ett helt gäng som hade samma problem. Verkstäder som behövde ett mobilt och prisvärt affärssystem för att effektivisera sitt arbete.

Försäljningskurs
Svaret blev TireApp, en app med ett enkelt gränssnitt, som under den gångna högsäsongen har provats ut av en lokal verkstad i Umeå. Samtidigt förbereder sig Johan och de andra inför en intensiv försäljningsperiod. Just denna vecka har de därför deltagit i en säljkurs på Uminova Innovation, där de tidigare också har gått Startup-programmet. En nyttig erfarenhet även för Johan, trots att han länge har arbetat med försäljning på ett stort företag.

– De andra får bättre förståelse för vad jag gör, men själv får jag också teoretiska ramar till sådant jag har upplevt i praktiken. Det kommer att vara till stor hjälp när vi gör upplägg för kundmöten framöver.

Stötta nya företag
– Det är otroligt tacksamt att man, särskilt i en stad som Umeå, väljer att stötta nya företag på det sätt som Uminova Innovation gör, säger Johan och nämner kunniga coacher, bra nätverk och möjligheten att bolla sina tankar med andra startups i samma situation.

Roligaste fasen
Omställningen från att vara anställd på ett stort företaget till att arbeta på det lilla startupbolaget, beskriver han som väldigt spännande.

– Tidigare kunde jag skicka vidare frågor till HR-avdelningen eller våra jurister. Här måste vi tre hantera allt själva. Det är svårt och tufft ekonomiskt. Men på ett sätt är det ju detta som är roligast. Man måste älska det!


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 29 september, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

29 september, 2017