Niclas Lundell
Niclas Lundell, vd och grundare av Personalkollen.

Veckans startup: Personalkollen

Veckans startup är i strikt mening inte ett startup längre. De första årens kraftiga stormar har bedarrat och nu sitter Personalkollen stadigt i båten. En ny resa har just börjat.

Personalkollen är ett webbaserat personal- och lönesystem som i dagsläget är nischat mot hotell- och restaurangbranschen.

– Det är ett användarvänligt system som skapar en röd tråd mellan scheman och bokföring, förklarar Niclas Lundell som grundade bolaget 2011.

Stabil fas
Mycket har hänt sedan dess. De första turbulenta startup-åren har just övergått i en mer stabil fas av organisationsbygge, mer styrelsearbete och policyskrivningar. På Umeå Tech Arena i våras, fick Niclas Lundell ta emot ett säljpris från Uminova Innovation, Swedbank och PwC. Året innan hyllades Personalkollen som ett av regionens snabbast växande företag av landshövdingen Margareta Andersson och Almi Nord.

Drunknar inte
– Det är en helt annan resa som börjar nu, lika spännande och rolig och minst lika svår. Den stora skillnaden för mig personligen, är att väl att man inte håller på att drunkna länge. Nu sitter man i båten i alla fall. Det är en skön känsla. Man kan jobba smartare och bättre.

Vad händer exakt just nu i företaget?
– Den här veckan är vi nere på Restaurang och fast food-mässan i Göteborg. Vi rekryterar två nya medarbetare och räknar med att vara runt 15 totalt inom några månader. Framförallt fortsätter vi precis som vanligt. Går tre mil om dagen, brukar vi säga. Tar hand om kunderna och försäljningen.

Du kommer att dyka upp som inspiratör på Young Startup Day 18 september. Vad vill du säga till dem som är alldeles i början av sin resa?
– Hitta din första kund, tro på din idé och lyssna på andra som har gjort resan.

Läs mer om Personalkollen
Sök till Startup-programmet på Uminova Innovation innan söndag 10 september 2017.