Hillevi Lindelöf, regionchef för Venture Cup Nord, lanserade i går en digital plattform för snabbare feedback på nya affärsidéer.

Venture Cup öppnar upp

Venture Cup har sedan sent nittiotal hjälpt entreprenörer att utveckla sina idéer och tävla om olika priser. Nu tar de ett stort steg i sin egen utveckling och skapar möjligheter för mer nätverkande och snabbare feedback.

– Det är en ny digital plattform där inte bara juryn, utan också allmänheten kan ge feedback på de affärsidéer som vi får in. Dessutom låter den entreprenörerna ha mer utbyte av varandra, berättar Hillevi Lindelöf, regionchef för Venture Cup Nord, som i går firade lanseringen med ett event på Uminova Innovation.

Under det senaste året har Hillevi och kollegorna jobbat fram den nya plattformen, som både ska vara snabbare och lättare att arbeta med. Till att börja med genom att fråga människor från tjugo olika universitet om hur de tycker att den borde fungera.

– Det har varit väldigt roligt och givande att lyssna på feedbacken och göra om på rätt sätt. Den här förändringen behövs verkligen, för det händer så mycket i startupvärlden, säger Hillevi Lindelöf.

Oskar Riby, som jobbar med Venture Cups ekonomi nationellt, håller med:

– Vi har gjort hemläxan och nu ska det bli väldigt kul att se hur det faller ut, säger han.

Kolla in den nya plattformen här: www.venturecup.se