Paradox

Vill se fler kvinnor i spelbranschen

Spelföretaget Paradox Arctic i Umeå vill att fler kvinnor ska ta plats i spelbranschen. Nu har företaget nominerats till Umeå kommuns jämställdhetspris som ett tecken på att arbetet ger resultat.

En majoritet av de anställda inom dataspelsföretagen i Sverige är män och har så alltid varit. Men spelindustrin upplever detta allt mer som ett problem och har under senare år börja anställa fler kvinnor. Spelstudion Paradox Arctic i Umeå följer med i denna utveckling.

Målet för Paradox är att andelen kvinnor bland de anställda ska vara minst en tredjedel år 2017. Idag är tre av 17 i spelstudion kvinnor och inom kort anställs en fjärde.

Jobbar aktivt

– Vi jobbar aktivt för komma längre, i till exempel annonser, säger Jenny Österlund, producent på spelstudion Paradox Arctic i Umeå och den som skickade in nomineringen till Umeå kommuns jämställdhetspris.

Tidigare år har Polarbröd och Norrmejerier vunnit priset men nu är det dags för ett spelföretaget, menar Jenny Österlund.

– Det blir en bättre kreativ process när vi i företaget har folk med olika bakgrund och blandade åsikter. Förhoppningsvis blir också spelen bättre då, säger Jenny Österlund.

Jämställdhet viktigt vid nyanställningar

Att frågor om jämställdhet är levande inom ett företag är också viktigt inför en ny anställning, menar de två andra kvinnorna på Paradox i Umeå, Frida Eriksson, grafiker, och Therese Sander, level design-praktikant.

– Jag skulle aldrig kunna arbeta inom ett spelföretag och göra spel där kvinnor framställs sexistiskt, säger Frida Eriksson.

– Huvudkaraktärerna i vårt spel Magicka är inte bestämda till ett kön, de är hen. Vi använder också det ordet, hen, när vi pratar om dem, fortsätter Frida Eriksson.

Therese Sander går en utbildning i Malmö, The Game Assembly, men gör i höst sin praktik hos Paradox i Umeå. 

– En anledning till varför jag valde praktikplats här är för att Paradox har gjort mycket för att få med tjejer. De har många aktiviteter för yngre tjejer för att introducera tjejer till teknik, säger Therese Sander.

Möjligt att förändra

Liksom Jenny Österlund och Frida Eriksson menar hon att det är fullt möjligt att förändra en manligt dominerad bransch.

– Om vi alla spelföretaget hjälps åt kommer vi att få spel som alla kan spela där alla kan hitta en karaktär som de kan se sig själva i, säger Therese Sander.

I december kommer vinnaren av Umeå kommuns jämställdhetspris 2015 att tillkännages. Återstår att se om Paradox finns med då. Men även om företaget inte vinner priset har resan börjat för att bygga en mer jämställd bransch, menar de tre.

Fakta om Umeå kommuns jämställdhetspris:
Umeå kommuns jämställdhetspris delas ut till ett företag, en organisation eller en förening som aktivt arbetat med jämställdhetsfrågor. Det kan till exempel handla om:
• särskilda satsningar på jämställdhetsarbete
• ett jämställdhetsperspektiv som har integrerats i utvecklingen av nya processer, produkter eller tjänster
• internt arbete med fokus på till exempel rekrytering eller arbetsmiljö.

Vinnaren av Umeå kommuns jämställdhetspris 2015 vinner, förutom äran, en kompetensutveckling i jämställdhetsfrågor för sina medlemmar eller anställda.

 

Text och foto: Mikael Hansson