Therese Jacobsson och Kerstin Hällberg, som driver #addher i Umeå, var mycket nöjda med kvällens event då 900 deltagare från 15 orter kopplades samman med syfte att få fler kvinnor till IT-branschen.
Therese Jacobsson och Kerstin Hällberg, som driver #addher i Umeå, var mycket nöjda med kvällens event då 900 deltagare från 15 orter kopplades samman med syfte att få fler kvinnor till IT-branschen.

Vill stärka datorspelindustrin i norra Sverige

Datorspelindustrin i norra Sverige ska växa. Det vill arrangörerna för Frostbyte och bjuder in till workshop i samband med Umeås stora datorspel- och LAN-arrangemang den 13 augusti.

– Vi bjuder in till en frukostworkshop den 13 augusti för att lyfta spelindustrin i Norrland. Vi hoppas samla de regionala krafterna inom spelindustrin för att ta första steget mot Sveriges största GameDev och vi ser gärna att nyckelpersoner är med och tar fram ett koncept som kan gynna oss alla, berättar Adam Dahlgren, som är en av arrangörerna.

Målet med workshopen är att ta fram konkreta förslag på utformning av GameDev som FrostByte tillsammans med intresserade parter kan arbeta vidare med.

– Vi kommer att diskutera hur vi tillsammans kan ta FrostByte till nästa nivå med en plattform där regionens spelbransch får synas utåt samtidigt som spelskapare möter spelare. Exempel på aktiviteter som ryms i detta koncept kan vara betalabb, användartester, gemensamma bootcamps eller föreläsningar, fortsätter Adam Dahlgren.

Frostbyte växer

FrostByte har vuxit för varje år och konkurrerar med sina 700 deltagare om platsen som Sveriges tredje största datorspelsfestival.

– Vi arrangerar ideellt i Noliahallarna i Umeå en gång om året och växer stadigt sedan start 2012. Fokus har varit dator-, tv- och analoga spel men det finns ett stort intresse att satsa mer på programmering och utveckling, berättar Adam Dahlgren, som själv är student på Teknisk datavetenskap.

Frukostworkshopen hålls på P5 i Väven, Umeå, den 13 augusti. Intresserade kan ta kontakt med Adam Dahlgren för anmälan. Mejla Adam Dahlgren på
adam.dahlgren@umelan.se.

Frostbytes LAN i Umeå hålls 13 – 16 augusti. Se mer på
Frostbytes webb.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 6 juli, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

6 juli, 2015