Samarbetar om digitalisering.
Richard Lindberg på Thnx Innovation och Paul Alvarado Mendoza på Tensaii inleder samarbete om digitalisering.

Vill stoppa slöseri med digitalisering

Smartare digitalisering kan spara skattemiljoner, menar företagen Tensaii och Thnx Innovation som inleder samarbete.

Tensaii och Thnx Innovation är två startup-företag vid inkubatorn BIC Factory som kommer att samarbete för att få myndigheter, organisationer och företag att digitaliser mer effektivt.

– Det finns ett stort problem med digitaliseringsprojekt i dag. Det slösas ofantligt mycket pengar på att bygga fel projekt, på fel sätt, med fel teknik och fel resurser. Färskt i minnet finns flera fall, exempelvis Arbetsförmedlingens hemsida för 100 miljoner som skrotas och Lärum där man skrotar delar och återgår till den gamla plattformen, säger Paul Alvarado Mendoza, vd på Tensaii, till Afärsliv24.

– Det ligger i vår strategi att ta ansvar för att höja kompetensen hos våra kunder för att i framtiden få se bättre spenderade skattepengar och investeringar. Bara i vården kan digitaliseringen spara 180 miljoner per år, fortsätter han.

– Vårt samarbete innebär att vi kan ta oss an komplexa projekt, vilket vi inte kunnat göra var för sig. Det stärker vår konkurrenskraft mot större företag, säger Richard Lindberg, vd på Thnx Innovation.