Vinn ett AB
Britt-Marie Lundmark (mitten) stod för 2016 års bästa affärsidé och blev därmed vinnare av Vinn ett aktiebolag. Under Alvargalan tog hon emot priset av Skellefteå kommuns näringslivschef Bengt Ivansson.

Vinn ett aktiebolag

Bär du på en affärsidé och bor i Skellefteå? Då kan du vinna ett aktiebolag om din idé är bra nog.

Det är dags för den fjärde upplagan av Vinn ett aktiebolag – tävlingen där den bästa affärsidén belönas med ett aktiebolag. Fram till 20 november kan alla som bor i Skellefteå fila på sina affärsidéer och skicka in dem till näringslivskontoret.

– Vi brukar få in cirka 40 bidrag varje år. Många av dem är väldigt imponerande och det visar att det finns många Skellefteåbor som går runt och bär på lysande idéer som kan leda till nya karriärer. Nu har de en bra chans, säger Bengt Ivansson, näringslivschef, Skellefteå kommun.

Det spelar ingen roll om det är en produkt eller en tjänst, en helt ny idé eller en vidareutveckling av en gammal. Det har heller ingen betydelse om den som söker har tidigare erfarenhet av att driva ett företag. Det enda som är viktigt är idén, ett driv och en nyfikenhet på att ta reda på om ens tankar kan leda till affärer.

– Dessutom ska de som ställer upp vara skrivna i Skellefteå kommun. I vårt mål om att bli 80 000 invånare spelar det en avgörande roll att vi kan öka antalet nya företag, inte minst de som drivs av kvinnor och jag är otroligt glad över att könsfördelningen bland de sökande hittills har varit väldigt jämn, säger Bengt Ivansson.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 21 oktober, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

21 oktober, 2016