Joakim Blomqvist som får vårt affärsstöd vann kategorin Impact Maker i Venture Cups regionfinal 2018 med Insight Gap, ett digitalt verktyg mot psykisk ohälsa.

Vinnaren som vill få fler att må bra

Ett digitalt verktyg mot psykisk ohälsa vann Venture Cups regionfinal i norra Sverige. Joakim Blomqvist heter vinnaren.

Psykisk ohälsa är ett stort samhällsproblem som beräknas kosta det svenska samhället 70 miljarder kronor per år. Ett digitalt verktyg framtaget av Joakim Blomqvist, psykolog och entreprenör, kan vara lösningen som vänder trenden.

När Venture Cups regionfinal för norra Sverige avgjordes under tisdagen i Luleå vann Joakim Blomqvist priset som regionens Impact Maker. Under våren har Joakim Blomqvist deltagit i Uminova Innovations Startupprogram för att utveckla digitala självhjälpsverktyget Ther-Appy, vilket gett en extra knuff framåt för lösningen.

Digital självhjälp

Som psykolog har Joakim Blomqvist arbetat mycket med psykisk ohälsa och nu tagit fram ett digitalt självhjälpsprogram, Ther-Appy, som med en världsunik animerad förklaringsmodell ska hjälpa människor att må bra igen.

– Det finns ett stort problem i hur man får individen att påbörja sitt förändringsarbete och få dem att förstå och öka sin självinsikt. Det animerade bildspelet som Ther-Appys digitala självhjälpsprogram bygger på gör det lättare att förstå än den mer traditionella metoden att gå hem och läsa en bok, säger Joakim Blomqvist.

Under tisdagskvällen prisades idén på Venture Cup Nords regionfinal i Luleå och därmed får Ther-Appy vara med i Sverigefinalen den 12 september.

Uminova Innovations Startupprogram

Vill du som Joakim Blomqvist vara med i Uminova Innovations Startupprogram? Nytt intag i höst, sista ansökningsdag 1 september 2018, se nedan.

Sök Startupprogrammet hösten 2018

Nu öppnar vi upp för ansökningar till Startupprogrammet hösten 2018! Har du en innovativ affärsidé som du vill ha hjälp att utveckla – tveka inte, sök. Den ansökan kan bli startskottet på din oraka entreprenörsresa.

Demo Day

Den 29 maj pitchtävlar alla deltagarna i vårens omgång av Startupprogrammet på eventet Demo Day på Allstar i Umeå. I prispotten finns fina stipendier från Nordea. Anmäl dig innan biljetterna tar slut.