Henrik Vinroth
Tävlingen är avgjord, berättar Henrik Vinroth på Avtre.

Vinnarna korade i Lockbee-tävling

Företaget Avtre arrangerade i höstas en tävling där vinsten var 12 månaders gratis online backup med tjänsten Lockbee. Nu har de tio vinnarna korats.

Förhoppningen är att tjänster som
Lockbee
ska kunna ge såväl företag som privatpersoner större säkerhet med sin data och ett enklare sätt att komma till skott med att ta säkerhetskopior.

De tio vinnarna är

Jonas Folkesson, Uppsala
Iris Ash, Delsbo
Petra Vainionpää Småföretagare, Petras Ordförråd AB i Månstad
Kristina Westberg, Örsundsbro
Henrik Lundgren, Sundsvall
Anne-Louise Andersson, Österbymo
Jörgen Bergström, Umeå
Sofia Holgers, Stockholm
Zulfiqar Shereef, Trollhättan
Jan Johansson, Malmö

I tvälingen ingick att lämna en motivering för varför tjänsten Lockbee är bra. Här nedan kommer de tre bästa bästa motiveringarna enligt juryn.

Iris Ash, Delsbo:
”Om min brandvägg skulle rämna, sker en attack jag knappt törs nämna. Då är det troligt att saker kommer bort, jag vill satsa på ett säkert kort. Fylla mitt backup med det jag vill spara, om jag gör det fort så är det ingen fara.”

Petra Vainionpää Småföretagare, Petras Ordförråd AB i Månstad:
”Ensamföretagarens tidsbrist är svår, timmarna på kontoret bara går och går. Hela företaget finns samlat i datoriserad form. Regelbunden säkerhetskopiering? Det är en osäker norm… En automatisk backup, ja det vore digital lycka (egentligen självskrivet, skulle man tycka). Så snälla, gör denna företagare lugnare i sinnet. Låt mig sköta firman, medan Lockbee sköter minnet!” 

Jörgen Bergström, Umeå:
”Praktiskt och lätt – Backup på rätt sätt!”

Nedan ett exempel på Lockbee, tjänsten från Avtre