Rebecca Sakayan, Lena Öhlund och Christian Wåhlin
Rebecca Sakayan, Lena Öhlund, styrelseordförande, och Christian Wåhlin, presenterade Mindspaces teknik.

Visuell kommunikation får Mindspace att växa

Ett toppmodernt digitalt system för ljud och ljus har installerats i nybyggda Väven i Umeå. Digital biosalong, konferenssystem och digitala installationer har levererats av Umeåföretaget Mindspace.

Christian Wåhlin inleder ett kundevent som Mindspace bjudit in till i nya konferenslokalerna P5 i Väven i Umeå. Väven är ett naturligt val för Mindspaces event. Här har företaget gjort en av sina största digitala installationer. Allt från ljud och ljus i biosalongen Folkets bio till Vävens konsertscen och alla konferensrummen i P5 har Mindspace ansvarat för.

Det har inneburit en anläggning som ligger i framkant vad gäller digital teknik, något som deltagarna under eventet också fick se med en guidad visning.

Men digitala tekniksprång sker idag inte bara i konferensanläggningar utan också ute på arbetsplatserna, berättar Christian Wåhlin.

– Vi pratar idag hellre om visuell kommunikation än videokonferens, som mer ger en känsla av gamla tiders styrelserum.

– Tidigare hade vi 80 procent av alla videomöten som skedde via videokonferenssystem. Nu har det svängt till 80 procent klienter och appar. Otroligt många fler deltar i videomöten från hemmet, hotellet eller arbetsplatsen utan att behöva boka ett särskilt rum, säger Christian Wåhlin.

Christian Wåhlin påpekar också att många fler grupper börjar använda videomöten.

– Idag har vi turistbyråer, åkerier och hela spektrat. Förut var det mer it-tunga organisationer som använde video för man var intresserad av tekniken, men det rör vi oss bort från.

Tetx och foto: Mikael Hansson