Lusail City

Vitec ordnar kyla i stad för fotbolls-VM

Med hjälp av simuleringssystem från Vitec i Umeå ska blivande VM-staden i fotboll, Lusail City, få effektivare energinät. Lusail City är under uppbyggnad och kommer att ha upp till 250 000 invånare när det står klart 2018.

Lusail City är en av sju städer i Qatar som kommer att stå som värd för världsmästerskapet i fotboll 2022. Staden är under uppbyggnad för närvarande och stor kraft läggs på att säkra energisystemen i den nya staden.

Den ledande fjärrkyladistributören Marafeq Qatar har därför lagt en order på Vitecs nätsimuleringsverktyg NetSim Epsilon, för att säkra framtida nätanalyser.

För Marafeq Qatar är nätberäkningsystemet ett av de viktigaste verktygen vid beslutstagande av nätutveckling och de operationella strategier som säkrar leverans till invånarna i Lusail City, Qatar. En storstad som Lusail City kräver ett snabbt och precist verktyg så som NetSim Epsilon för att kunna utföra nätberäkningar.

I och med 2012 års release av det populära NetSim Epsilon har Vitec förfinat det redan användarvänliga och driftsäkra systemet. Beräkningar som förr bara utfördes av konsulter görs idag in house, vilket skapar en bättre förståelse för nätets dynamik hos bolagen själva.

– Vi är glada över att Marafeq Qatar har valt NetSim Epsilon som nätberäkningsverktyg. Marafeq är en strategiskt mycket viktig affärspartner för vår framtida expansion på en viktig och växande marknad, säger Jerker Vallbo, VD på Vitec Energy AB.

Text: Mikael Hansson, Foto: Ur www.lusail.com