Hur står sig Umeå som startup-stad? Melisande Middleton och Nils-Olof Forsgren medverkar på Morgonpasset 1 september.
Hur står sig Umeå som startup-stad? Melisande Middleton och Nils-Olof Forsgren medverkar på Morgonpasset 1 september. Följ samtalen i livesändning via vk.se.

VK livesänder om startups i Umeå

VK livesänder Morgonpasset om Umeås startupscen. Den som inte kan vara på plats kan följa samtalen via vk.se.

Umeå har under många år haft en spirande startupscen och många framgångsrika företag har sett dagens ljus. Flera inkubatorer och branschsatsningar tillsammans med en tillåtande kultur kan vara en del av förklaringen till framgångarna. Men, hur väl står vi oss i konkurrensen egentligen?

Det ska Nils-Olof Forsgren, vd för Uminova Innovation, och Melisande Middleton från startupen Thingmap prata om på höstens första Morgonpasset i Rex festsalar som Umeå kommun arrangerar.
Den som inte är på plats kan följa allt via vk.se där sändningen börjar 07.40, torsdag 1 september.

Under samtalen medverkar Nils-Olof Forsgren, vd för Uminova Innovation, rankad som en av Sveriges bästa inkubatorer i Sveriges nationella inkubatorprogram. Nils-Olof kommer att berätta om Uminova Innovations framgångsrika verksamhet och branschsatsningarna Infotech Umeå, Biotech Umeå och Cleaner Growth, men även lyfta blicken och titta på vad som skulle kunna göra Umeå till en ännu bättre stad för startups.

Dessutom medverkar Melisande Middleton från startupen Thingmap hos Uminova Innovation. Amerikanska Melisande har mellan studier vid Stanford och Harvard startat en global medieorganisation och arbetat som reporter och jurist inom IT. Numera bor hon i Umeå och driver bolaget Thingmap tillsammans med sin partner. Hon kommer att ge sin bild av Umeås spirande startup-scen och vilka nycklar som behöver låsas upp för att Umeå ska bli än mer framgångsrikt.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 31 augusti, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

31 augusti, 2016