Kodstuga
I Kodstugan får barn lära sig koda.

Volontärer söks för att lära barn koda

Fler barn behöver lära sig koda. Nu söks volontärer som vill hjälpa till i Umeå och Skellefteå.

– Ja, vi söker volontärer till höstens kodstugor som vill vara med och inspirera nästa generations kodare. Främst söker vi till Umeås kodstuga men även till Skellefteå, säger Michaela de Verdier, projektledare på Kodcentrum.

Kodcentrum är en ideell förening som driver kodstugor landet runt, där barn och unga introduceras till programmering och digitalt skapande helt gratis. I kodstugan får barn 9-13 år under en termin på nio tillfällen får prova på att skapa egna spel, digitala berättelser och prototyper till appar. Här finns intresseanmälan för barn som vill vara med.

Volontärerna bidrar med att vägleda och uppmuntra barnen till att utforska programmering i programmet Scratch, med hjälp av det pedagogiska material som finns på Kodcentrums sajt Kodboken. De som söks som volontärer kan vara studenter eller yrkesverksamma inom programmering, digitala kreatörer eller pedagoger.

– Du behöver inte vara expert inom programmering, utan lika viktigt är att väcka nyfikenhet och utforska tillsammans med barnen, fortsätter Michaela de Verdier.

Kodstugan i Skellefteå startar den 20 september och går onsdagar kl 17.00-18.30.
Kodstugan i Umeå startar den 21 september och går torsdagar kl 17.00-18.30.

Anmälan för den som är intresserad av att bli volontär.