WebDev 2013 mötesplats för utvecklare och kreatörer

Under WebDev kommer digitala utvecklare och kreatörer från norra Sverige att samlas för en heldag om responsiv design och livet bortom apparna. The Internet of Things, när den responsiva designen fullt ut integreras och förenas med det fysiska livet, är också ett område som tas upp.

Webben har utvecklats varje dag sedan den introducerades för världen i mitten av 1990-talet, men trots det befinner vi oss fortfarande bara i början av denna informationsrevolution. Vad den här digitala kommunikationen ska bli och hur vi ska ta oss vidare är frågor som är värda att diskutera kontinuerligt, särskilt om man vill vara en del av förändringen och påverka utvecklingen.

Det är huvudanledningen till
konferensen WebDev
som arrangeras för första gången i Umeå den 29 oktober.

Fokusområden för WebDev detta år är responsiv verklighet och livet bortom de mobila apparna. Från scenen ska uttrycket ”the Internet of Things” plockas isär och analyseras. När den responsiva designen fullt ut integreras och förenas med det fysiska livet, vad ger det för möjligheter? Hur kopplar vi samman alla enheter och adderar lösningar som förhöjer upplevelsen och även förenklar vår vardag?

Jonny Strömberg från Jonny Action talar under rubriken ”Second screen som verktyg”. Måns Adler, grundare till Bambuser, inspirerar med sju historier om hur vi redan idag arbetar med data som våra digitala enheter samlar åt oss. Anders Gran, Commercial Director på ustwo, samlar sedan sina tankar i rubriken ”Agile or fragile?” och Linda Tolj , strateg på Ziggy Creative Colony, avrundar från utgångspunkten "Möjligheter i en responsiv verklighet"

– Morgondagens konsumtion är helt enkelt inte lik något vi har sett tidigare, och allt fler branscher påverkas, kommenterar Linda.

Mötesplats för norra Sverige

WebDev är tänkt att vara en mötesplats för utvecklare och kreatörer från hela norra Sverige. En möjlighet att umgås, informera varandra, lyssna till intressanta föreläsningar och i olika workshops ta reda på vilket som är nästa steg i utvecklingen av innovativa tekniker.

Att WebDev arrangeras i Umeå är enbart logiskt – Umeå har alltid varit en pionjärstad när det handlar om digitala förutsättningar, en bra utgångspunkt för vidare diskussion och gemensamma ansträngningar. Bakom WebDev står det digitala medialabbet Dohi Sweden, som gjort det till sin mission att föra världen till Umeå och Umeå ut i densamma.

– Allt handlar om co-creation. Att vi stöttar och utvecklar varandra och anstränger oss tillsammans, tills Umeå och Västerbotten är en självklar nod i den internationella upplevelseindustrin, säger Emanuel Dohi, VD på Dohi Sweden.

WebDev är en fysisk pusselbit i det arbetet, liksom andra event som byrån arrangerar, som GameDev, TEDxUmeå, Creative Dating m fl. Den här gången har de med sig InfoTech Umeå som huvudsponsor och DinoLab som partner.

– WebDev ger alla våra duktiga utvecklare möjligheten att blicka framåt och diskutera vilka tjänster och produkter som kommer att efterfrågas i framtiden. Något som är en förutsättning för att vi ska kunna ligga i framkant och utveckla produkter och tjänster som människor verkligen har nytta av, säger Mikael Englund, marknadschef på InfoTech Umeå.

Under WebDev anordnas även en ”Executive Lunch” där påverkare och företagsledare från branschen möts över en uppsluppen brunch – där de delar erfarenheter och tar ut en gemensam riktning framåt.
 
Vad:
WebDev, konferens för digital utveckling
När:
29 oktober
Var:
Umeå Folkets Hus
Arrangör:
Dohi Sweden
Info och anmälan:
www.dohi.se/webdev