Xlent i Umeå
Xlent växer i Umeå och invgier nya lokaler. På plats finns Peter Johansson, Erik Ölund, Anders Westman, Hanna Öhman, Anton Jonsson och Mårten Olofsson.

Xlent växer och inviger nya lokaler

IT-konsultbolaget Xlent vill växa ännu mer i Umeå. På två år har kontoret vuxit från en till sex och i veckan invigdes nya lokaler.

Det var för drygt två år sedan som IT-konsultbolaget
Xlent
startade ett kontor i Umeå. Företaget finns i idag på ett dussintal platser över hela Sverige och etableringen i Umeå har varit lyckad. Erik Ölund var först på plats i Umeå och han är mycket glad över att kontoret vuxit så snabbt.

– Vi har rekryterat flera nya personer och har en ambition att bli ännu fler. Vi ser att våra kunder börjar efterfråga våra tjänster mycket mer, säger Erik Ölund i samband med invigningen av företagets nya lokaler på Storgatan 43, i korsningen mot gamla E4:an.

Fokusområden för Xlent i Umeå är webb, systemintegrationer, systemutveckling och resurskonsulting mot olika kunder.

– Men även data warehouse och BI (business intelligence) är heta områden, säger Erik Ölund.

Kontakt med studenter

Även om konkurrensen är stor i Umeå på IT-konsultsidan menar han att det är en bra stad att etablera sig i. Inte minst för närheten till Umeå universitet som gör det möjligt att hitta ny kompetens.

– Vi har nätverkat mycket med universitet för att få veta mer om vad studenterna vill och vad de har för förväntningar på oss som arbetsgivare.

I vintras var Xlent därför med på studenternas stora arbetsmässa Uniaden med en monter och företaget har även deltagit på en utåtriktad karriärdag då IT-studenter fick möta ett tjugotal företag.

Kontakterna har också redan lett till en anställning efter det att studenten Anton Jonsson vid Teknisk datavetenskap på Umeå universitet gjort sitt examensarbete på företaget. Hans examensarbete handlade om att ta fram ett kompetenshanteringssystem så att det ska vara lätt att finna den konsult som är bäst lämpad för ett visst uppdrag.

Text och foto: Mikael Hansson