Matti Larsson, vd på Zordix, tillsammans med nyanställda Joakim Burvall, Jimmy Lotare och Felix Sjödin, samt Nicolas Sobczak, som är internationell utbytesstudent.
Matti Larsson, vd på Zordix, tillsammans med nyanställda Joakim Burvall, Jimmy Lotare och Felix Sjödin, samt Nicolas Sobczak, som är internationell utbytesstudent.

Zordix anställer och släpper spel till Nintendo Switch

Spelföretaget Zordix förstärker med tre nyanställda och en internationell student. Samtidigt släpps nytt spel till Nintendo Switch.

– Vi börjar ha ett riktigt starkt team med i genomsnitt 7,2 års branscherfarenhet per person, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Umeåföretaget är i stark tillväxt och i dagarna har inte mindre än tre nyanställningar skett.

Joakim Burvall har över 10 års erfarenhet från spelindustrin som 3D Artist och Illustratör. Dessutom behärskar han 3d-skulptering, green screen, 3d-tracking och animation.

Jimmy Lotare har arbetat 6 år som frilansande 3D Artist med bland annat specialeffekter till filmen Kung Fury på meritlistan och det märks verkligen i de nya trailerfilmerna som Zordix har på gång, berättar Matti Larsson, VD på Zordix.

Felix Sjödin heter den talangfulle Community Manager som anställts. Han kommer direkt in i hetluften hos Zordix med deltagande på mässorna SXSW i Austin och GDC i San Francisco nu i mars. Tack vare Felix finns möjligheten att följa Zordix varje dag i sociala medier och snart delta i tävlingar online!

Utöver detta anslöt sig en fjärde ny medarbetare denna vecka, programmeraren Nicolas Sobczak från Lille i Frankrike, som gör praktik sex månader via Erasmusprogrammet.

– Nästa steg för oss är att anställa minst två nya spelprogrammerare, meddelar Matti Larsson och ber intresserade att höra av sig.

På spelfronten händer också mycket nytt för Zordix. I dagarna släpps Zordix spel till Nintendo Switch i Amerika. De som bor i Amerika kan tävla på Switch under våren och vinna både en riktig snöskoter respektive en vattenskoter.
Som om inte detta vore nog så lanseras idag en ny hemsida för företaget.