Matti Larsson, Andreas Ställberg, Tommi Perkiö
Zordix bygger ut sina lokaler för att få plats med test- och online communtiy labb. Från vänster Matti Larsson, vd för Zordix, tillsammans med Andreas Ställberg och Tommi Perkiö, speltestare, kvalitetssäkrare och online community manager.

Zordix bygger ut för att vara nära sina spelare

Att lokaler blir för trånga och väggar måste slås ut är ett tecken på tillväxt i näringslivet. Spelföretaget Zordix är det senaste exemplet på Umeåföretag som bygger ut när verksamheten växer.

– När någon utökar sina lokaler och dubblar ytorna då vet man att det verkligen är något på gång, säger Matti Larsson med ett leende.

Matti Larsson är vd för spelföretaget Zordix som bjuder in till invigningsfest på fredag kväll med anledning av att lokalerna nu byggs ut.

Lanserar Wii U-spel

De nya lokalerna är nödvändiga inför den kommande lanseringen av spelet Aqua Moto Racing Utopia för Nintendos Wii U-konsol. Spelet är det största man utvecklat hittills och baserat på en ny 3D-motor jämfört med den betydligt mindre 3DS-versionen som tidigare släppts i USA, Europa och Asien. Nu är förväntningarna stora hos Umeåföretaget på att nå en ännu större publik, och kanske framför allt en engagerad publik genom det online community som Zordix bygger kring Wii U-spelet.

Bygger ut för online community

Men det innebär också att organisationen kring Zordix, antalet medarbetare och lokalerna måste ses över. Under sommaren och början av hösten har byggjobbarna därför fått kryssa mellan skärmar och datorbord i Zordix lokaler för att ordna plats för ett nytt test- och online community labb.

– Våra 170 kvadratmeter blir nu 240, säger Matti Larsson och visar upp den nya lokalen där spelenheter och snyggt designade stolar ställts upp för testare och community managers.

Ny affärsgren

– Det är en helt ny affärsutveckling och affärsgren för oss när vi nu kommer att samla och kommunicera direkt med användare som gillar våra spel, säger Matti Larsson, som för ett par veckor sedan var nere och visade upp spelet på internationella eSport-turneringen DreamHack 2014 i Globen Arena Stockholm.

Med Wii U-versionen Aqua Moto Racing Utopia kommer det att finnas helt nya möjligheter för spelare att tävla mot varandra, både online och hemma i vardagsrummet. Tävlingar och rankinglistor kommer att sättas upp för det community som Matti Larsson hoppas blir mycket stort på sikt.

Men för att ett community ska kunna fungera krävs det att någon tar hand om det. Att Zordix nu utökar sina lokaler är en förutsättning för att bygga upp den funktionen.

– Vi bygger för en spännande framtid, säger Matti Larsson och ser nu närmast fram mot att Wii U-spelet släpps, förmodligen i början av 2015.

Text och foto: Mikael Hansson