Umeåföretaget Zordix väljer att gå till börsen. På bilden vd Matti Larsson.
Umeåföretaget Zordix väljer att gå till börsen. På bilden vd Matti Larsson.

Zordix går till börsen

Med ett nytt stort internationellt affärsavtal i ryggen väljer Zordix att börsnoteras. Spelföretaget från Umeå vill nu locka fler investerare.

Zordix har ansökt om notering av B-aktien på NGM Nordic MTF-börsen. Syftet med att börsnoteras är att snabba på tillväxten, sprida ägandet och få fler att öppna upp ögonen för spelbolaget. En listning innebär även att bolaget får en kvalitetsstämpel som gör att bolaget blir attraktivt som affärspartner och arbetsgivare.

– Noteringen på Nordic MTF är ett viktigt steg i Zordix fortsatta utveckling och tillväxt. Som noterat bolag kan vi med tillförsikt satsa på nya spelprodukter, teknik, försäljning, marknadsföring och partnerskap på en helt annan nivå än tidigare, säger Matti Larsson, vd, i ett pressmeddelande.

Ledande spelutvecklare

Zordix är ett Umeå-baserat spelutvecklingsbolag som grundades år 2009 av spelveteranen Matti Larsson. Bolaget har uppvisat en stabil tillväxt med lönsamhet redan från start och är på god väg att bli en ledande spelutvecklare och förläggare inom Powersports-spel. Genom att positionera sig mot mindre och lönsamma nischmarknader har Zordix erhållit en unik position på den annars hårt konkurrensutsatta spelmarknaden.

Zordix utvecklar och publicerar spel under egna varumärken och äger samtliga sina IP:n till PC och de stora spelkonsolerna Playstation 4, Xbox One, 3DS och Nintendo Switch. Bolaget använder sig av en digital distributionsstrategi och är licensierad utgivare för alla stora spelkonsoler, det vill säga Playstation 4, Xbox One, 3DS och Nintendo Switch, varav den senare har en central roll i flera av Zordix kommande spel.

Zordix har en lång historik av att lansera egna spel och har åtta produkter under egna varumärken ute på marknaden. Bolagets mest framgångsrika varumärke är Moto Racing-serien, med hyllade titlar som Aqua Moto Racing Utopia (2016, 2017, 2018) och Snow Moto Racing Freedom (2017).

Nytt avtal på gång

Under våren 2018 har Zordix tecknat avtal med en ännu inte offentlig internationell storförläggare på en ny produktion med garanterade intäkter om cirka 20 miljoner kronor som väntas till bolaget under kommande ett och ett halvt år. Produktionen avser ett nytt PowerSports racingspel med terrängfordon för minst fyra spelplattformar och är mer än fyra gånger större än någon av Zordix tidigare produktioner.