Zordix släpper spelen Snow Moto Racing Freedom och Aqua Moto Racing Utopia för nya spelkonsolen Nintendo Switch.
Zordix släpper spelen Snow Moto Racing Freedom och Aqua Moto Racing Utopia för nya spelkonsolen Nintendo Switch.

Zordix landar stor affär för spel till Nintendo Switch

Zordix tar hem sin största affär någonsin, släpper två spel till nya spelkonsolen Nintendo Switch.

Tillsammans med ett av de riktigt stora franska spelförlagen Bigben Interactive släpper Umeåföretaget Zordix i höst spelen Snow Moto Racing Freedom och Aqua Moto Racing Utopia för nya spelkonsolen Nintendo Switch, en ny spelkonsol som släpptes våren 2017.

– Affären, som i garanterade intäkter är Zordix största hittills, är perfekt för oss. Att tillsammans med Bigben som har andra riktigt stora racingspel kunna släppa dessa båda spel till Nintendo Switch gör att vi når ut till en stor ny publik, säger Matti Larsson, vd för Zordix.

Spelen Snow Moto Racing Freedom och Aqua Moto Racing Utopia finns sedan tidigare för Playstation 4 och PC-datorer. När nu även Nintendo Switch läggs till kommer marknaden att bli större för Zordix spel.

– Vi har en mycket större potential nu när vi behärskar samtliga olika plattformar i den nya generationen spelkonsoler. Zordix kan äntligen snabbt och effektivt komma ut överallt vilket kommer att leda till ännu större och intressantare affärer framöver, konstaterar Matti Larsson.

Att Nintendo Switch även stödjer nätverksbaserade spel innebär att spelare kan spela online mot varandra. Något som Matti Larsson tror kommer att öka intresset än mer.

– Nintendo Switch har initialt sålt fantastiskt bra, över vad någon förväntat sig. Vi kommer att kunna växa och göra fler affärer tack vare att intresset ökar för våra befintliga spel och de nya vi har på gång, säger Matti Larsson som i augusti kommer att besöka världens största spelmässa Gamescom i Tyskland för att göra fler affärer.

Benoît Clerc, chef för spelutgivning på Bigben, är också mycket nöjd med det nya samarbetet.

– Vi är mycket glada över att nu öppna vår Nintendo Switch-katalog. Zordix två spel är särskilt väl anpassade till vad spelarna förväntar sig av konsolen som är mycket multiplayer-orienterad, rolig och enkel att börja spela med men ändå med ett stort innehåll, säger Benoît Clerc.