Zordix

Zordix säkrar finansiering av snöskoterspel

Högtid för alla snöskoterälskare. Spelföretaget Zordix har säkrat finansiering till sitt nästa spel för Playstation 4, Snow Moto Racing Freedom.

I dagarna börjar utvecklingen av ett helt nytt stort snöskoterspel för nya TV-spelkonsolen Playstation 4. Det meddelar Umeåföretaget
Zordix
som fått klartecken för finansiering av Snow Moto Racing Freedom. Under våren 2015 går Zordix utvecklingsstudio igång med projektet och lansering planeras till julhandeln 2016.

Zordix har sedan tidigare erfarenhet av att bygga snöskoterspel, då för plattformen Nintendo 3DS. Men det kommande spelet Snow Moto Racing Freedom kommer med en helt ny 3D-motor, med ny avancerad teknik för fordonsfysik och simulering av snö i realtid.

– Det krävs mycket matematik för att klara av det. Det är framtidens spel vi nu kan göra, tack vare att vi anställer civilingenjörer från Datavetenskap och Teknisk fysik på universitetet, säger Matti Larsson, vd och grundare av Zordix.

Ökat behov av finansiering

Men ett mer avancerat spel som kräver mer resurser innebär också ökat behov av finansiering. Matti Larsson räknar med att det nya spelet kommer att ha en fyra gånger större budget än det förra snöskoterspelet.

Zordix har därför inlett ett samarbete med de lokala finansiärerna Xiaohong Ji, vd för Eastern Palace i Umeå och Johan Lidström, vd för nystartat investmentbolag där tjänster som Kina-inriktat konsultande åt företag i Umeå ingår.

– Det här är ett investeringsprojekt som sträcker sig över sex, sju år. Först kommer ett par år av utveckling, sedan släpps spelet och därefter följer ungefär fem år av intäkter, förklarar Matti Larsson.

– Vår Hollywoodinspirerade affärsmodell är bra för alla parter. Jag kan bygga bolaget steg för steg, och samtidigt får investerarna en bra investering, fortsätter Matti Larsson.

Att utveckla spelet för Playstation 4 är bara första steget, menar Matti Larsson, och han berättar att under 2015 kommer Zordix att fortsätta söka ytterligare finansiering för att även utveckla spelet till nya plattformarna Wii U och XBox One.

Zordix
Snow Moto Racing Freedom kommer att innehålla många karaktärer att spela med. Illustration: Zordix.