Matti Larsson
Matti Larsson, vd på Zordix, som nu släpper Aqua Moto Racing för Nintendo 3DS.

Zordix släpper racingspel för Nintendo 3DS

Umeåföretaget Zordix premiärsläpper spelet Aqua Moto Racing 3D för Nintendo 3DS.

Hösten 2012 kunde Nintendospecialisterna
Zordix
från Umeå berätta att de påbörjat arbetet med spelet Aqua Moto Racing 3D för plattformen Nintendo 3DS. När Zordix efter vinterns utvecklingsarbeten i maj 2013 kunde visa upp en första filmtrailer för spelet var det ett besked om att premiären snart var på gång, och nu är det alltså dags.

Idag kommer så det väntade beskedet från Zordix som i ett pressmeddelande berättar att man nu släpper Aqua Moto Racing 3D för plattformen Nintendo 3DS för den europeiska marknaden.

Det innebär att spelet lanseras i Nintendo eShop eftersom Zordix certifierats av Nintendo att göra spel till deras e-shop.

Aqua Moto Racing 3D är ett spel där det gäller att föra fram vattenfordonen i halsbrytande hastigheter bland böljande hav och sandstränder. Vilda stunts ger extra belöningar och det går även att köpa till och pimpa sin förare.

Dessutom finns möjlighet att tävla mot vänner i funktionen Local Play eller i turneringsspel.

Med det nya och utökade spelet vill Zordix fördjupa racingupplevelsen genom de möjligheter som finns med plattformen Nintendo 3DS.

Nintendo 3DS är en handhållen spelkonsol med en skärm som visar 3D-grafik utan att användaren behöver använda särskilda glasögon. Styrkan på 3D-effekten kan justeras steglöst för att ge största möjliga personliga anpassning.

Releasedatum för USA-marknaden är ännu inte offentligt.

Se trailer nedan för Aqua Moto Racing