mattilarsson.jpg
Matti Larsson, vd för Zordix, kan glädja sig ät den nordamerikanska lanseringen som Umeåföretaget gör i dagarna.

Zordix tar nya kliv in på amerikansk marknad

Zordix från Umeå tar ytterligare kliv in på den nordamerikanska Nintendo-spelmarknaden. Efter förra veckans släpp av Aqua Moto Racing 3D är det nu Snow Moto Racing 3D som blir tillgängligt för amerikanska Nintendo 3DS-spelare.

Här i Europa kunde spelare med en Nintendo 3DS-konsol redan i juni 2013 glädja sig åt att att få testa 3DS-spel från
Zordix. I höst är det de amerikanska spelarna som får möjlighet att på Nintendos e-shop kunna köpa Nintendo 3DS-spel från Zordix i och med att två titlar lanseras för den nordamerikanska marknaden.

Efter förra veckans lansering i nordamerika av Aqua Moto Racing 3D är det nu
Snow Moto Racing 3D
som står på tur. Snötäckta berg, frusna älvar och specialbyggda arenor är miljön för de kraftfulla snöskotrar som de amerikanska spelarna från och med 17 oktober kan tävla med i Snow Moto Racing 3D.

Nintendo 3DS är den spelplattform som säljer mest
för närvarande i USA vilket gör lanseringen extra intressant. Vid sommarens spelkonferens E3 menade också Nintendo
i sin presentation att, "vi har som mål att med allt större utbud av spel kraftfullt expandera på denna platform såväl på västvärldens marknader som den japanska marknaden".

Denna veckas lanseringen på den amerikanska marknaden av Snow Moto Racing och förra veckans av Aqua Moto Racing kommer därmed mycket lägligt för Zordix i och med att Nintendo själva satsar så stort på spelplattformen.

Nintendo 3DS är en handhållen spelkonsol med en skärm som visar 3D-grafik utan att användaren behöver använda särskilda glasögon. Styrkan på 3D-effekten kan justeras steglöst för att ge största möjliga personliga anpassning.

Se trailer för Snow Moto Racing 3DS

Text och foto: Mikael Hansson