Zordix tecknar förlagsavtal med norsk spelstudio

Alumnbolaget Zordix har tecknat ett rekordstort förlagsavtal med den norska spelstudion Ravn för racingspelet Flåklypa Grand Prix.

Det nya spelet som är ett samarbete mellan Zordix, Ravn och Caprino Filmcenter, är en andlig uppföljare till Game Boy-spelet med samma namn. Spelet utvecklas till Nintendo Switch samt PC och planeras att släppas under andra kvartalet 2021.

Flåklypa Grand Prix är en av Norges mest älskade filmer och sänds fortfarande på TV varje jul. Spelet blandar interaktiva scener med berättande och traditionell racing med roliga minispel för hela familjen.

­ – Vi är superglada att få en solid aktör som Zordix med på utgivandet av Flåklypa Grand Prix och ser fram mot att få glädja både stora och små med en härlig spelupplevelse. Ett efterlängtat kinderegg till spel, med charmerande karaktärer och häftiga körupplevelser bakom ratten på superbilen Il Tempo Gigante, säger Tinka Town, Kreativ Ledare på Ravn.

Rekordstort avtal för Zordix Publishing

Projektet är det största Zordix Publishing signerat med en total utvecklingsbudget om 14 000 000 NOK och en förväntad återstående utvecklingstid på ett år. Utvecklingen av spelets racingdel kommer att utföras av ett team från Invictus Games, Zordix dotterbolag. Detta innebär att Zordix som koncern fakturerar Ravn ett belopp om 3 500 000 NOK, den budget som är tillägnad racingdelen. Övriga delar i spelet utvecklas av Ravn.

– Flåklypa Grand Prix är en av kronjuvelerna inom norsk underhållningsindustri och många med mig har ett fantastiskt barndomsminne från originalfilmen. Försäljningsframgångarna för det tidigare spelet, en rejäl budget, gedigen speldesign och erfarna team som samarbetar bäddar för stor framgång när spelet släpps under 2021. Zordix Publishing gör idag sin största affär hittills och vårt nya dotterbolag Invictus Games kommer inom projektet att vidareutveckla sitt kunnande inom racingspel för konsol och PC, säger Matti Larsson, VD, Zordix.

Zordix är en svensk spelutvecklare och förläggare med huvudkontor i Umeå som tidigare har fått affärsstöd av Uminova Innovation, vars affärsidé är att utveckla och ge ut spel till konsol och PC på den globala marknaden. Bolaget är idag noterat på NGM-börsen.