Matti Larsson
Matti Larsson, vd på Zordix, mitt i vimlet på Nordic Games 2012 med diplomet som visar att Zordix vinner 600 000 danska kronor som stöd för utveckling av nya spelet Box Car Kids.

Zordix vinner utvecklarpris på Nordic Game 2012

I hård internationell konkurrens har spelföretaget Zordix vunnit 600 000 danska kronor i utvecklarpris vid Nordic Game 2012. Prissumman kommer att användas för att bygga färdigt nya spelet Box Car Kids för Nintendo 3DS.

– Att vinna i en så hård internationell konkurrens känns fantastiskt! Nu ska vi jobba vidare med grafik, levels och gameplay för vårt nya spel Box Car Kids, säger en mycket glad Matti Larsson när InfoTech Umeå ringer upp honom på spelkonferensen
Nordic Game 2012 i Malmö.

Konferensen lockade närmare 900 spelutvecklare från hela Norden och till konferensens tävling Development Support Grant hade hela 159 bidrag lämnats in, vilket är nytt rekord för Nordic Game. Det stora intresset  visar på att en enorm explosion sker i Norden just nu inom dataspel vilket gör
Zordix
seger ännu mer övertygande och ger ett starkt besked om att Umeå fortsätter ta plats på Sveriges spelkarta.

Spelet Box Car Kids, som hyllades av den internationella juryn för bästa affärsplan och spelidé, bygger på tjusningen med lådbilssrally och utspelar sig i 1950-talsmiljö.

– Stödet innebär att Zordix finansiering för projektet är komplett, säger Matti Larsson, och låter mycket glad över både äran och prissumman.

– Zordix har fördubblat sin arbetsstyrka i år och vi kan i och med detta projekt utöka ytterligare nästa år. 2013 kommer att bli ett fantastiskt år för Zordix tack vare alla projekt som nu pågår, utbrister Matti Larsson.

Nedan skärmdumpar från kommande spelet Box Car Kids

Box Car Kids 

 

Box Car Kids 

Text: Mikael Hansson, Foto: Linus Mähler Lundgren