Om EEN

Om Enterprise Europe Network (EEN)

Enterprise Europe Network är ett supportnätverk med över 3 000 rådgivare i ett 60-tal länder. Med en kombination av expertis inom internationalisering och lokal kunskap tar vi din innovation till nya marknader.

Vill du och ditt företag få hjälp med att nå fler kunder, leverantörer, hitta innovativa lösningar och samarbeta med andra för att bli mer konkurrenskraftig? Då har du hittat rätt. Enterprise Europe Network hjälper dig och ditt företag, helt kostnadsfritt, att utvecklas tillsammans med internationella affärspartners. Vi hjälper även till med rådgivning kring EU-finansiering och direktiv, IPR-frågor, eller annat som rör internationalisering och den europeiska marknaden.

Våra tjänster gäller både in och ut ur Sverige och omfattar även metoder, produkter eller tjänster från andra länder som kan utveckla ditt företags verksamhet.

När du ska göra internationella affärer kan vi hjälpa dig med
  • Effektiva verktyg för partnersökning
  • Licensiering av innovationer och teknologi
  • Export och import
  • Behovsanpassade tjänster med personlig support
  • Etablerade kontakter på nya marknader
  • Rådgivning om avtal, patent och finansiering

 

 

Enterprise Europe Network på Uminova Innovation är specialiserade på att hjälpa unga, innovativa och teknikintensiva företag med potential och ambition att snabbt expandera globalt. Vi hjälper så klart också andra SME-företag med ambitioner att växa internationellt. Från kontakt till kontrakt.

Läs mer om våra tjänster här.

EEN-match

Enterprise Europe Network tillhandahåller Europas största online databas med affärsmöjligheter. Sök efter företag eller akademiska partners för att tillverka, distribuera, utveckla och leverera dina produkter, idéer och tjänster. Hitta en partner i tre steg:

  • Sök i vår globala partnerskapdatabas EEN Match baserat på dina kriterier
  • Visa ditt intresse för en specifik profil genom att berätta för oss om ditt företag
  • Vi sätter intresserade partners i kontakt med varandra

 

Läs mer om EEN-match här.

Goda exempel

Vi har under åren hjälpt många företag, där ett exempel är MD Biomedical. I videon nedan kan ni höra mer om deras resa.

Rådgivning kring EU-finansiering och Horizon 2020

Uminova Innovation är ett av nio EUSME-supportkontor finansierat av Vinnova och Tillväxtverket. Vi rådger små och medelstora företag, kostnadsfritt, kring EU-finansiering. Har ditt företag behov av bidrag för att driva ett innovativt utvecklingsprojekt, eller behöver ni medel för att utveckla era produkter och tjänster? Vi reder ut begreppen och går igenom dina möjligheter till bidrag från EUs forsknings- och innovationsprogram Horizon 2020 och Eurostars.

Läs mer om vår kostnadsfria rådgivning kring EU-finansiering här.

Vill du komma i kontakt med vår helpdesk, mejla till:  helpdesk@eusme.se

Ska du importera eller exportera?