Eventen Uminova Innovation

Eventen

Att bygga bolag kräver inspiration, pepp, nätverk, råd från kloka personer som har erfarenhet av samma resa och kanske också kapital. Därför arbetar vi ambitiöst med att skapa arenor och mötesplatser där personer med affärsidéer, entreprenörer, talanger, studenter, finansiärer och erfarna personer kan samlas. Våra event är vårt sätt att visa omvärlden den samlade kraften i regionens startupcommunity och smörgåsbordet av möjligheter som finns här. Alla våra event är kostnadsfria.

Umeå Tech Arena

Ett event vi håller två gånger per år i Umeå och som numera drar en publik på över 400 personer. Temat är innovation inom tech. Vi bjuder in heta föreläsare från branschen och startups får pitcha inför en jury bestående av investerare och andra experter. Vi minglar och skapar nya kontakter och möjligheter till affärer, investeringar och inspiration.

Investment Day på Grand Hotel Stockholm

En gång per år under Västerbottensdagarna på Grand Hôtel anordnar vi branschspecifika investerardagar inom bland annat life science och cleantech. Våra startups får träffa branschspecifika investerare och potentiella samarbetspartners. Investment Day ger resultat, och är ett mycket uppskattat branscharrangemang. Life science eventet (Biotech Umeå Investment Day) görs i samarbete med vårt systerbolag Umeå Biotech Incubator, UBI.

Match Up

Ett årligt event med fokus på att bygga nätverk, skapa investeringar, så frön till inspirerande och givande samarbeten och sprida inspiration och pepp. Vi bjuder in personer från vårt stora nätverk med erfarna företagare och entreprenörer, investerare, hemvändare och internationella kontakter samt bolag i vår inkubator. Match Up bjuder på pitchar, investerarträffar, spännande föreläsare, mingel och massor med nya kontakter.

Heat Up

Ett mindre event några gånger per år där vem som helst som är intresserad av entreprenörskap eller som själv driver ett bolag kan komma och äta lunch med oss och samtidigt lyssna när en vass föreläsare pratar om ett högaktuellt ämne. Ett intimare sammanhang med möjlighet till frågor och dialog.

Startup Coffee

Vårt och Venture Cup event med studenter som särskild målgrupp, och självklart våra startups som vill träffa drivna studenter. Vi vill inspirera och peppa studenter att engagera sig i regionens startupcommunity och Startup Coffee är en perfekt mötesplats för nyfikna. Vi äter frukost tillsammans och lyssnar till en inbjuden föreläsare. Temat är ofta vägar in i entreprenörskap och innovation, och möjligheter att engagera sig.

Demo Day

Stora finalen för entreprenörerna i vårt Startupprogram. En pitchtävling på en central plats i Umeå med en handplockad jury. Stipendier med ett samlat värde på 50 000 kronor delas ut. Demo Day arrangeras samma dag som Umeå Tech Arena och vinnaren meddelas från scenen under just Umeå Tech Arena senare på kvällen. Demo Day, fyllt med nerver och energi, är ett perfekt tillfälle att lära sig mer om Startupprogrammet. Kanske är det du som pitchar nästa gång.