Metoden Uminova Innovation

Metoden

Vårt affärsstöd garanterar att du tar din affärsidé framåt, snabbt och med hög träffsäkerhet. Du lägger tid och energi på rätt saker och i rätt ordning, och bygger på så vis ditt bolag på stadig grund. Om din idé inte håller så vet du det så snart som möjligt och kan gå vidare med annat. Kanske med en ny affärsidé som fötts på vägen, det ser vi ganska ofta.

Tillvaron som entreprenör går upp och ner. Ibland har du flyt och anledning att fira, ibland känns det svårt och jobbigt. En av våra främsta uppgifter är att sporra och peppa dig framåt i alla lägen och ge dig råd och visa på möjligheter framåt. Hos oss blir du också en del av en gemenskap tillsammans med andra entreprenörer på samma resa.

Customer Development och Lean

Att hitta en marknad som är beredd att betala för din produkt eller tjänst är förstås centralt för en entreprenör i början på sin resa. Det gör du inte på ditt kontor eller i våra lokaler utan genom att söka upp potentiella kunder och skaffa dig verklig förståelse för deras behov, vad som tillför värde och nytta för dem, och sedan utveckla din affärsidé utifrån de insikterna. Som entreprenör hos oss behöver du vara beredd att träffa potentiella kunder från dag ett och vara öppen för att utmana dina antaganden och hypoteser enligt metodiken Customer Development.

Vi arbetar också utifrån metodiken Lean med snabba iterationer för minimalt slöseri och maximalt lärande. Istället för att bygga en produkt och lansera den på marknaden bara för att inse att det inte är vad kunden behöver, arbetar våra entreprenörer med så kallade minsta möjliga produkter (MVP, eller Minimum Viable Product). Förenklat betyder det att bygga lite, testa på kunden, backa hem, förbättra och utveckla vidare, testa på kunden – om och om igen.

Nätverk och event

Ett starkt nätverk av talanger, erfarna företagare, personer med branschmässig spetskompetens, finansiärer och samarbetspartners är en ovärderlig hjälp i ditt affärsutvecklande. Därför har vi skapat många arenor och mötesplatser där du som entreprenör kan möta just dessa grupper. Våra event, välbesökta och fyllda med en härlig energi, är perfekta platser för att knyta värdefulla kontakter, träffa potentiella investerare och få inspiration.