Umeå Tech Arena* – För innovativa problemlösare

* Är du precis som oss intresserad av startup-kultur och nya sätt att lösa problem? På Umeå Tech Arena 1 och 8 juni möter du några av våra mest lovande startupbolag. Hur har de tacklat utmaningarna på vägen och vad vill de åstadkomma på sikt? Vi utlovar spännande diskussioner och smarta expertråd!

* Osugen på skärmevent? Det löser vi. I juni kör vi Umeå Tech Arena som livepodd med bild. Du väljer själv om du vill titta eller bara lyssna. Sista kvarten kör vi digitalt mingel för dig som vill prata direkt med deltagarna.

* Forskning visar att promenader ökar din problemlösningsförmåga med upp till 60 procent. Ta med dig Umeå Tech Arena i lurarna och låt inspirationen flöda!

 

Välkommen!
Registrera dig på Umeå Tech Arena-plattformen

Registrera dig på vår digitala plattform så ses vi  – eller hörs vi – 8 juni kl 11-12. Där kan du även ta del av programmet från 1 juni i efterhand både genom ljud och bild.

Tisdag 1 juni, 11.00-12.00

11.00 Intro

11.05 Möt startupbolaget Vitala Health

11.20 Möt startupbolaget Samarit

11.40 Insikter och avrundning

11.45-12.00 Digitalt mingel

Tisdag 8 juni, 11.00-12.00

11.00 Intro

11.05 Möt startupbolaget Vector Traffic Academy

11.20 Möt deltagarna i Startupprogrammet våren 2021

11.35 Prisutdelning av Nordea

11.40 Insikter och avrundning

11.45-12.00 Digitalt mingel

Talare och deltagare

Vitala Health underlättar rehab för kroniskt sjuka

Problemet: Personer med kroniska sjukdomar behöver utöver mediciner rätt dos av fysisk aktivitet. Tyvärr kan inte personer med kroniska sjukdomar idag få långsiktig hjälp med medicinsk träning och rehabilitering anpassad till sjukdomsbild, aktivitetsmiljö och funktionsförmåga. Detta leder till följdsjukdomar och undvikbara komplikationer.

Lösningen: Appen Vitala tillhandahåller individanpassad medicinsk träning och digitala rehabiliteringsprogram. Vitala kan enkelt förskrivas av vårdpersonal och hjälper personer oavsett sjukdomar och funktionsförmågor.

Petter Aasa berättar hur de planerar att bli världsledande med sin tjänst.

Samarit vill förhindra ensamhet bland äldre

Problemet: Det breder ut sig en epidemi av ensamhet och social isolering hos den äldre befolkningen. 300 000 svenskar över 65 år lider idag av ensamhet och den siffran beräknas fördubblas fram till 2050. Det här är inte bara ett problem för individen – det är ett samhällsproblem som kommer att kräva stora insatser och nya lösningar.

Lösningen: En matchningstjänst byggd på en digital plattform som ger äldre och deras anhöriga möjlighet att komplettera den traditionella äldreomsorgen med en egen Samarit. Tillsammans kan den äldre och Samariten gå promenader, njuta av en teaterföreställning eller bara dricka en kopp kaffe i solen och prata.

Möt grundarna Aron Kristoffersson och Frida Nilsson i ett samtal om solskenshistorier och utmaningar på samhällsnivå.

Vector Traffic Academy revolutionerar körkortsutbildning

Problemet: Körkortsutbildningen (B-körkort) är idag alldeles för osäker för kunden. Man vet inte vad det kommer att kosta i slutändan, eller när man blir klar. Dessutom är det svårt att avgöra hur bra utbildning man egentligen får. Samtidigt dras branschen med dålig lönsamhet. Allt detta vill vi ändra på.

Lösningen: Genom grupplektioner både i bil och i toppmoderna simulatorer kan varje lärare hantera betydligt fler elever. Våra tekniska hjälpmedel gör det också möjligt att kvalitetssäkra studieresultaten och anpassa övningarna utifrån elevens förutsättningar. Utbildningen innebär ett fast pris och ett slutdatum två månader från kursstart. Misslyckas man som elev med körprovet fortsätter man utan extra kostnad, tills man är klar. Vår modell kräver färre bilar och färre lärare för att utbilda samma mängd elever, vilket gör affärsidén skalbar med hög vinstmarginal.

Viktor Nyberg berättar hur Vector Traffic Academy skall revolutionerna en traditionell bransch.

Ta del av framtidens smarta lösningar redan i dag!

Vårens deltagare i Startupprogrammet, med en stor bredd av innovativa tjänster och produkter, presenterar sig samt berättar om de största utmaningar de står inför i deras fortsatta resa. Vi avslöjar också vinnaren av vårens Nordeastipendium.

Deltagarna i Startupprogrammet våren 2021 är Renyou, vinnarna av Energy Team Challenge 2020, Vertisà och Noctie.ai.

Programledare - Magdalena Lindström

Magdalena Lindström har en bakgrund som projektledare för Uminova Innovations Sommarentreprenör-satsning och koordinator för Acceleratorprogrammet. Idag är hon Affärstuvecklare med fokus på Team&Talang på Uminova Innovation. Hon driver även ett eget bolag inom träning.

Magdalena brinner för att utmana sig själv och andra till att våga prova nytt. Vare sig det handlar om att ta sig an ett nytt uppdrag, byta bransch eller förändra en vana anser hon att situationer som känns obekväma är bra, det är då vi utvecklas.

Programledare - Maria Olofsson

Maria Olofsson brinner för att göra skillnad och se startups växa, med fokus på hållbarhet och tech. Idag är hon Verksamhetsledare på Uminova Innovation och Processledare på Ignite Sweden. Sitter i styrelse bla för Sparbanksstiftelsen samt driver sitt eget bolag inom hälsa och träning.

Gillar att vara spindeln i nätet och fascilitera möten som skapar utveckling. Allt ifrån att matcha startups för att få sin första affär med ett globalt storföretag, till att få fler kvinnor att börja investera. Flitigt anlitad utbildare, inspiratör och moderator.

Expertkommentator - Fredrik Blomquist

Missionsdriven entreprenör med fokus på positiv förändring för samhället genom systementreprenörskap, samt att identifiera & korsmatcha blandade perspektiv och boosta mångfald inom entreprenörskap, innovation och förändring. Dedikerad till inkludering och att bidra till att skifta kapital och resurser till underrepresenterade grupper av förändrare.

Fredrik är bland annat medgrundare till Institute for Transition. I dag arbetar han som rådgivare, coach och kreativ utvecklare för The Yes Way, Elevate, Ignite Sweden, RE:Source, Vinnova, Wire, Vèlosophy, Donut Economy och olika inkubatorer. Han är främst intresserad av entreprenörskap och finansiering med fokus på inkludering och hållbar utveckling.

Registrera dig på Umeå Tech Arena-plattformen

Registrera dig på vår digitala plattform så ses vi  – eller hörs vi – 8 juni kl 11-12. Där kan du även ta del av programmet från 1 juni i efterhand både genom ljud och bild.

 

Umeå Tech Arena arrangeras av

 

Umeå Tech Arena möjliggörs och finansieras av