Om Infotech Umeå

Om Infotech Umeå

Infotech Umeå är en branschsatsning inom Uminova Innovation som bidrar till att regionens starka techbransch växer sig ännu starkare. Och vi har högtflygande planer, målet är att Västerbotten ska bli en av världens bästa platser för techbolag att nå en internationell marknad.

Ambitiöst? Javisst, men vi vill att världen ska se och förstå att den här regionen är en fantastisk miljö där teknik och innovationer kan nå sin fulla potential.

Förutom vårt affärsstöd har Infotech Umeå ett särskilt fokus på att synliggöra och skapa mötesplatser för IT-branschen.

Synliggörande

Hela tiden händer det fantastiska saker inom IT- och teknikbranschen vilket vi ser till att konstant bevaka. Utöver den dagliga nyhetsrapporteringen vill Infotech Umeå bidra till att svenska och internationella nyckelaktörer och medier känner till vad som händer hos oss och den potential som finns här.

Fokus på mötet

Vi är övertygade om att det är i det personliga mötet de mest fantastiska sakerna händer. Det är när startups, företag, talanger och investerare träffas som intressanta samarbeten skapas. Därför har vi mötesplatser och events som exempelvis Umeå Tech Arena. Både för att träffas och för att inspireras och hitta nya vägar framåt.