Så blir du sommarentreprenör

Uminova Innovation erbjuder dig som är student på universitet eller högskola regionens mest spännande arbetsmöjlighet i sommar: arbeta som konsult hos ett bolag i behov av din kompetens. Du får en inkomst, värdefulla erfarenheter och kontakter in i näringslivet. En språngbräda om du har det som krävs.

Som sommarentreprenör startar du ditt eget företag med hjälp av oss, och sedan matchar vi ihop dig med ett bolag som vill köpa dina tjänster motsvarande minst 160 timmar. Vi ger dig utbildning och stöttning i uppstarten så du behöver inte ha förkunskaper om företagande. Däremot krävs att du lockas av nya utmaningar och har ett driv för att självständigt genomföra ett projekt.

Noggrann matchning

Noggrannhet i matchning mellan student och bolag är viktig för oss. Vi tittar givetvis på vilken kompetens du har, men också dina intressen och hur du är som person. Vi försöker ha god koll på vilka behov och förväntningar respektive bolag har innan vi startar processen. Vi kommer med rekommendationer och skapar möten, men i slutändan är det du tillsammans med bolaget som avgör om uppdraget känns rätt och om ni vill påbörja ett samarbete.

Uppdragen är på minst 160 timmar och dessa timmar fördelas på 4-10 veckor (bolaget och sommarentreprenören kommer överens om arbetstiden).

En stor fördel med att bli sommarentreprenör är att du blir en del av Uminova Innovations stora nätverk. Ett av våra viktigaste uppdrag är att hjälpa entreprenörer, investerare och vassa talanger att hitta varandra. Om du deltar på våra event kan intressanta dörrar öppnas om du har det som krävs, det har vi sett prov på.

Sommarentreprenör i korthet
  • Du som student startar ditt eget företag i en trygg miljö
  • Vi hjälper dig med frågor om F-skatt och att fakturera
  • Vår samarbetspartner PwC utbildar dig i bokföring och deklaration, och stöttar upp om något skulle strula
  • Du matchas ihop med ett bolag som behöver din kompetens. Vi tittar inte bara på vad du kan, utan också på personlighet och intressen
  • Bolaget och du kommer överens om när uppdraget ska utföras inklusive arbetstider. Varje uppdrag är på minst 160 timmar under 4-10 veckor. (Uppdraget kan pågå längre om ni kommer överens om det.)
  • Bolagen betalar dig 200 kr/tim exklusive moms i konsultarvode

Alla kan söka

Alla peppade studenter från alla institutioner är välkomna att ansöka. Bredden på uppdragen är stor. Det finns i regel en särskilt stor efterfrågan på programmerare och personer som kan göra marknadsanalyser och kundundersökningar. Gällande marknadsanalyser och kundundersökningar så tittar vi i första hand på personlighet och driv snarare än skarpa meriter på området. Om du söker och inte blir antagen i år rekommenderar vi dig att söka igen nästa år – det är ett plus i kanten att ha visat intresse över tid. Ett annat sätt att öka dina chanser att bli antagen som sommarentreprenör är att dyka upp på Uminova Innovations event, då vi har chansen att lära känna dig lite bättre.

Läs mer och sök här senast 28 februari.

Mer information

Vill du veta mer om hur du blir en sommarentreprenör, kontakta Magdalena Lindström.