Investera Uminova Innovation

Investera

Uminova Innovation är en av Sveriges bästa inkubatorer och utvald till Vinnovas Excellenceprogram. Sedan 2003 har vi gett affärsstöd till över 150 aktiebolag som tillsammans har mer än 600 anställda och omsätter närmare 850 miljoner. Västerbotten med Umeå i spetsen är en av Europas mest innovativa regioner som lockar studenter, forskare, entreprenörer, talanger och investerare från alla världsdelar. Regionen är inte minst känd för sina många starka techbolag med innovationer som löser stora samhällsproblem, och det kommer nya hela tiden.

Kapital och industriella samarbeten är en utmaning för bolag som vill växa snabbt. Uminova Innovation vill på bästa sätt och så tidigt som möjligt göra bolagen i vår inkubator investeringsredo, och vi arbetar ambitiöst med att hjälpa dem att hitta rätt finansiering och industriella partners. Vi anordnar regelbundet träffar och matchmakingaktiviteter.

Vi och bolagen deltar på mässor och event, till exempel SLUSH i Finland, Åre Kapitalmarknadsdagar och Nordic Life Science Days. Vi tränar bolagen i att pitcha för investerare och lyckas bra i möten med potentiella partners. Flera av våra bolag har nått framgångar där investeringar varit en viktig faktor: Limes Audio som Google köpte upp 2017, Codemill, Adlede, Elastisys och Shimmercat för att bara nämna några.

Uminova Innovation initierade för några år sedan en process som ledde till skapandet av ett regionalt affärsängelbolag i norra Sverige – Northern Light Capital (NLC). NLC har 20 delägare och tillsammans har de gjort flertalet investeringar. En styrka med Northern Light Capital är att alla partners hjälps åt att utvärdera investeringsobjekt och delar på risken i riktigt tidiga investeringar. Vi arbetar också nära andra finansiärer som Fort Knox och Partnerinvest Norr i regionen, och utökar löpande vårt nätverk nationellt och internationellt.

Mer information

Om du vill veta mer om bolagen i vår inkubator och möjligheterna att investera, kontakta Maria Olofsson.