Guldregn över deltagare på ett tidigare Ignite Sweden Day. Den 4 december 2019 är det dags igen för inspirationsdagen mellan startups och stora företag.
Guldregn över deltagare på ett tidigare Ignite Sweden Day. Den 4 december 2019 är det dags igen för inspirationsdagen mellan startups och stora företag.

Ignite Sweden Day inspirerar startups och stora företag

Ignite Sweden Day arrangeras 4 december för att inspirera kring samarbeten mellan startups och stora företag och organisationer.

Sedan våren 2017 har Ignite Sweden bidragit till mer än 50 kommersiella samarbeten där startups kunnat bidra med lösningar på behov och utmaningar hos stora bolag och offentlig sektor. Det har gett mängder av erfarenheter som ligger till grund för Ignite Sweden Day då startups och stora organisationer får möjlighet att hitta fram till samarbeten.

– Vi har sedan starten 2017 jobbat aktiv med över 350 startups och kunnat se fantastiska samarbeten med stora företag och offentlig sektor, även över geografiska gränser, säger Stina Lantz, ansvarig för Ignite Sweden, en satsning som stöds av Uminova Innovation.

– Det fantastiska med startups är att de kan ge lösningar som de stora företagen inte tänkt på tidigare. Det visar på att det finns många vägar att ta sig framåt mot nya innovationer, fortsätter Stina Lantz.

Syftet med Ignite är att hjälpa startups till kommersiella affärer. Ofta kan arbetet börja med att hitta det mest närliggande, de lågt hängande frukterna, där ett startup snabbt kan erbjuda en lösning på en utmaning som större organisationer har.

Hållbara globala mål

– Men efter ett tag brukar vi kunna utöka dessa områden. Just nu jobbar vi aktivt med de hållbara globala målen och hur startups kan bli till en hjälp för att stora företag och organisationer ska kunna hitta lösningar på klimatsmart arbete, berättar Stina Lantz.

Bakom Ignite Sweden står flera av Sveriges främsta inkubatorer som Sting, Things, Lead, Minc, Uminova Innovation och branschorganisationen SISP, Swedish Incubators & Science Parks. Det innebär att startups från hela Sverige får möjlighet att samarbeta med stora företag och offentlig sektor.

Ignite Sweden Day

Ignite Sweden Day den 4 december arrangeras i Stockholm för att fira de samarbeten som har pågått under 2019 och för att dela inspiration och lärdomar. Fokus under dagen ligger på tre områden:

• SPEED IT: Hur pilotprojekt med startups påskyndar innovation inom en organisation.

• SCALE IT: Hur det stora steget tas från en pilot till en fullständig kommersiell utrullning.

• SUSTAIN IT: Hur startupsamarbete bidrar till Agenda 2030.

Stina Lantz utlovar en heldag med en lång rad av intressanta talare och cases, men kanske framför allt, en stor möjlighet för startups och stora företag och organisationer att hitta fram till varandra.

Läs mer om Ignite Sweden Day och hur anmälan går till.