Kickstarta hållbarhetsarbetet med EEN och RISE

Ge ditt bolags hållbarhetsarbete en boost! Anmäl dig till tre effektiva workshops om cirkulärt företagande.

Vill du att ditt bolag ska bli mer hållbart? Osäker på vart du ska börja? Experter från Enterprise Europe Network Västerbotten (EEN) och RISE kan hjälpa dig att få fart framåt.
– Alla behöver dra sitt strå till stacken, även små och medelstora företag förstås. Ibland behövs nya glasögon för att upptäcka vilka delar i ett bolag som kan förbättras, säger Peter Bäckström, affärsutvecklare hos EEN Västerbotten.

Cirkulär affärsmodell

En cirkulär ekonomi är motsatsen till den traditionella, linjära ekonomin som vi har idag. Istället för att tillverka, köpa, använda och sedan slänga sakerna, utnyttjar man i en cirkulär ekonomi allt som man tillverkat så länge det går. Och när sakerna är förbrukade återanvänds och återvinns så mycket som möjligt om och om igen – allt för att tära mindre på jordens resurser och minska vårt avfall. Ett modernt ord för kretslopp helt enkelt.

Målet med cirkulära affärsmodeller är att försäkra att det egna bolaget är en del av detta kretslopp i så stor utsträckning som möjligt.

Ett, tu, tre

Först har du ett digitalt möte med en affärsutvecklare där ni tillsammans pratar igenom ditt bolags förutsättningar och planerar arbetet framåt. Nästa steg är att delta i en workshopserie bestående av tre halvdagar. Individuell coachning ingår.

● Dag 1) kartläggning och behovsinventering
● Dag 2) affärsmodeller och förslag på insatser
● Dag 3) färdplan och implementering

Stödet är gratis och riktas till små och medelstora bolag. Workshopserien startar löpande i
omgångar och läggs upp efter varje enskilt bolags behov. Platserna är begränsade, först till
kvarn.

Redo att börja?

Kontakta Peter Bäckström, affärsutvecklare EEN i Västerbotten

 


Text av: Elin Pudas

Publicerad: 9 december, 2020Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Elin Pudas

9 december, 2020