Engagera dig Uminova Innovation

Engagera dig

En framgångsfaktor för startups är tillgång till kompetens, talang och erfarenhet. A Perfect Match är samlingsnamnet för vårt arbete med att matcha erfarenhet och kompetens med de olika innovatörerna, entreprenörerna och affärsidéerna. Kompetensen och erfarenheten kan komma från studenter, erfarna företagare och entreprenörer, hemvändare och internationella kontakter.

Oavsett om du är student utan egna entreprenörserfarenheter, är senior inom affärsutveckling eller har värdefull branschspetskompetens kan du bli en del av vårt community och hjälpa oss att förverkliga entreprenörsdrömmar och göra Umeå, Västerbotten och norra Sverige till en ännu starkare plats för tillväxt och utveckling.

Nätverket

Vi arrangerar välbesökta event som till exempel Umeå Tech Arena, Match Up och Investment Day på Grand Hôtel där bland annat personer i vårt nätverk, cirka 70 erfarna entreprenörer, företagsutvecklare, alumner och investerare ger råd och inspiration till bolag i vår inkubator. Utöver eventen kan personer i nätverket också delta i skuggstyrelser, på mingelträffar och Value Creation Forums. Uminova innovation har snart genomfört cirka 20 skuggstyrelser där flertalet inneburit att bolagen fått råd, tips och utökat sitt nätverk på ett sätt som varit avgörande för deras affärsutveckling.

Om du har erfarenheter och kunskaper inom områden som har kopplingar till entreprenörskap och affärsutveckling, eller har stark branschkompetens, berättar vi gärna mer om hur du kan engagera dig och stötta personer som är i början av en resa liknande den du kanske gjort.

För studenten

Om du är nyfiken på företagande och gärna är där det händer ska du som är student komma på våra många event, inte minst Startup Coffee som är våra frukostseminarier med studenter som särskild målgrupp. Våra event, alla gratis, är fantastiska platser att möte intressanta och inspirerande personer. Kanske är det just ett sådant möte som kommer att öppna den där dörren så att du kan ta ditt första steg in på arbetsmarknaden inom det område du brinner för.

Uminova Innovation erbjuder också studenter regionens mest spännande extraknäck, att arbeta som konsult hos ett startupbolag i behov av din kompetens. Du får en inkomst, värdefulla erfarenheter och kontakter in i näringslivet. En språngbräda om du har det som krävs. Sommartid får du titeln sommarentreprenör. Övriga året studententreprenör.

Som sommarentreprenör startar du ditt eget företag med hjälp av oss, och sedan matchar vi ihop dig med ett bolag som vill köpa dina tjänster motsvarande minst 160 timmar. Vi ger dig utbildning och stöttning i uppstarten så du behöver inte ha förkunskaper om företagande. Däremot krävs att du lockas av nya utmaningar och har ett driv för att självständigt genomföra ett projekt.

Du kan göra samma sak även under övriga delen av året, då med titeln studententreprenör. Upplägget är mycket likt det för sommaren, men under förutsättningar som gör det möjligt för dig att arbeta för ett av våra startups och samtidigt studera.

Mer information

För mer info om vårt nätverk, kontakta Maria Olofsson.
Är du student och vill engagera dig, kontakta Magdalena Lindström.
Läs mer om sommarentreprenör och studententreprenör.
Läs mer om att anlita en student.