Startupoprogrammet Uminova Innovation

Startupprogrammet

Startupprogrammet är perfekt för er som går och funderar på en ny affärsidé och är redo att lägga tid på att undersöka och utveckla dess potential.

Under några intensiva månader får ni hjälp med att utveckla idén samt verktyg för att snabbt och effektivt testa den mot möjliga kunder. Programmet genomförs två gånger per år med start i februari och september.

Startupprogrammets grand final är Demo Day då ni pitchar er ide på ett publikt event och inför en jury och tävlar om 50 000 kr i prispengar (stipendier från Nordea). Våra affärsutvecklare gör er redo att anta utmaningen

För vem
  • ni har en innovativ affärsidé som löser ett verkligt problem
  • affärsidén har potential att växa, gärna internationellt på sikt
  • ni siktar högt och får saker att hända och kan dedikera tid och energi till er idé
  • ni har en genuin vilja att lära och få feedback
Ni får
  • en crash course i Lean startup och Customer Development
  • under sex workshops fördjupar vi era kunskaper i hur man identifierar sina kunder, verifierar sin affärsidé, skapar en skalbar affärsmodell, lyckas med pitchen och hittar smart finansiering.
  • kunskap, hjälp och coachning av erfarna affärsutvecklare
  • inspiration och feedback från gästtalare och entreprenörer som lyckats (och stundvis misslyckats) samt lärdomar och erfarenheter från de andra deltagarna.
  • tillgång till våra lokaler och våra många nätverk.

Vad kostar det?

Liknande support och hjälp har ett marknadsvärde på hundratusentals kronor, men tack vare våra finansiärer och partners är Startupprogrammet kostnadsfritt för deltagarna.

Övrigt?

Ni förväntas delta i alla workshops och mellan träffarna så jobbar ni framåt på egen hand med utvecklingen av er affärsidé.

Programmets huvudspråk är engelska för att så många som möjligt ska ha chans att vara med. Om alla deltagare är svensktalande håller vi träffarna på svenska.

Innehåll i programmet
1

Workshop 1 – Think big, test quickly

Hur kan ni arbeta Lean och kundfokuserat och varför ska ni göra det? Uppstart med lunch-till-lunch-event. Introduktion till Lean Canvas och Value Creation Forum. Kvällen ägnas till middag och team building med övriga deltagare.

2

Workshop 2 – Who is the customer?

Från dag ett är det är viktigt att ha fullständigt fokus på kunden. Vilka är de och vad har de för behov? Vi lägger grunden för hur ni skapar ett unikt värde för era kunder.

3

Workshop 3 – Get out of the building!

Hur kan ni säkerhetsställa att er lösning matchar kundens behov och löser deras huvudvärk? Nästan allt ni behöver veta om kundens beslutsprocess samt en genomgång av säljprocessen.

4

Workshop 4 – Pitch perfect – Reality check

Dags att träna er (hiss) pitch, också känd som er korta presentation och entreprenörens bästa vän. Hur kan ni, med begränsad tid till förfogande, attrahera och locka potentiella kunder och intressenter på bästa sätt?

5

Workshop 5 – Creating a business

Hur kan er affärsidé generera intäkter? Upptäck olika sätt att bygga och utveckla er affärsmodell.

6

Workshop 6 – Show me the money

Lär dig mer om hur ni hittar smart finansiering för affärsidéer i tidigt skede. Vi diskuterar möjliga finansieringslösningar och vad som är viktigt att tänka på om ni vill söka riskkapital.

7

Startup program pitching

Efter några månaders hårt arbete är det dags att presentera er affärsidé och er insatser för en panel och du har möjlighet att vinna delar av en total prissumma på 50 000 SEK. Vinnarna tillkännages under Demo Day där alla deltagare pitchar sin idé publikt i samband med Umeå Tech Arena.

 

Och sen då?

Vi träffas för att summera början av er startup resa och för att prata om ert nästa steg.

 

Ansökan

Ansökan till Startupprogrammet hösten 2019 öppnar 1 augusti, men vi gör löpande utvärderingar av nya affärsidéer så skynda dig hit – t.ex till idé drop-in torsdagar 15-17 och bolla din idé för att se hur du kan gå vidare.

För mer information, kontakta Magdalena Lindström.