Pär Hultgren, vd för Gold Town Games från Skellefteå, gläder sig åt att bolagets spel World Hockey Games laddats ner 1 miljon gånger.
Pär Hultgren, vd för Gold Town Games från Skellefteå, gläder sig åt att bolagets spel World Hockey Games laddats ner 1 miljon gånger.

1 miljon nedladdningar av World Hockey Manager

Gold Town Games från Skellefteå firar ny milstolpe med spelet World Hockey Manager som passerat 1 miljon nedladdningar.

– Det känns både fantastiskt kul och en smula overkligt när man tänker tillbaka på vår resa. När vi lanserade World Hockey Manager var det ovisst till vilken grad det fanns intresse för ett hockeymanagerspel då det inte fanns några likande mobilspel på marknaden. Att vi nu kan, mitt i lanseringen av vårt andra spel, stanna upp för en sekund och glädjas över att 1 miljon människor laddat ner WHM, det är stort och vi känner stolthet, säger Pär Hultgren, vd för Gold Town Games.

World Hockey Manager lanserades globalt i slutet av 2017 och är ett hockeymanagerspel där användaren bygger upp en hockeyklubb, utvecklar lag och spelare och spelar matcher mot andra användare över hela världen. Spelet finns tillgängligt idag på nio olika språk.

– Det är en bra start men vårt sikte är ställt högre och enligt våra bedömningar har vi fortsatt bara nått en liten del av hockeymarknaden. Till exempel utgörs vår bas av daglig användare av 15 procent i Sverige och ungefär 35 procent i Nordamerika. Vi siktar framåt och tror på möjligheten att öka kännedomen av WHM och dess användarbas, inte minst i Nordamerika, säger Hultgren.