Professor Virginia Dignum, Umeå universitet.
Professor Virginia Dignum, Umeå universitet.

AI-professor huvudtalare på världskonferens i Umeå

Virginia Dignum, professor i social och etisk AI vid Umeå universitet, är en av huvudföreläsarna på World Federation of Exchanges i Umeå.

Konferensen World Federation of Exchanges, WFE, anordnar teknikkonferens i Umeå den 30 juni-2 juli. Konferensen samlar internationellt ledande branschexperter som kommer att diskutera bland annat börshandel och AI, infrastruktur för handel med kryptovalutor, de senaste innovationerna och deras inverkan på finansmarknaderna.

The World Federation of Exchanges, WFE, står bakom konferensen. Det är en global branschorganisation för världens börser som har sitt säte i London och representerar över 250 marknadsinfrastrukturer.

Tidigare konferenser har hållits på renommerade Massachusetts Institute of Technology, MIT, i Boston och vid Imperial College London. Detta är första året WFE samarbetar med Umeå universitet.

– Med närvaro i Umeå såg Nasdaq detta som ett ypperligt tillfälle att föra samman Umeå och World Federation of Exchanges Technology Conference. Som en börsmarknad och ett techföretag ser vi fram emot att delta i konferensen och samtidigt lyfta Umeås roll som ett teknikkluster för börsmarknaderna, säger Niclas Holmberg, Assistant Vice President på Nasdaq.

Evenemanget är av största intresse för akademiker men även teknikchefer, informationssäkerhetschefer, innovationschefer, IT-chefer och strategiska ledare. Konferensen är endast öppen för inbjudna och bland dessa ingår Umeå universitets forskare.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 28 juni, 2019Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

28 juni, 2019