Patrik Jonsson och Karin Bergner ser fram emot att använda sina erfarenheter för att stärka Codemills position.

Alumnen Codemill förstärker med vice VD och CFO

Codemill växer och har anställt Patrik Jonsson som vice VD och Karin Bergner som CFO.

Patrik Jonsson, ny vice vd, har tidigare jobbat hos företag som TietoEvry och Ericsson., och har lång erfarenhet inom produktutveckling, konsulting och försäljning.

– Jag har under en period känt att det skulle vara väldigt stimulerande att arbeta i ett mindre lokalt företag där alla känner varandra och där det är möjligt att förstå verksamheten såväl som hela produktportföljen. När möjligheten på Codemill dök upp kändes det som en perfekt matchning. I min roll har jag det operativa ansvaret inom Codemill och i den rollen tror jag att jag kan tillföra erfarenhet och kunskap som jag fått under åren, säger Jonsson.

Karin Bergner kommer senast från en roll som CFO på Algoryx och har erfarenhet från internationella affärer, produktutveckling och professionella tjänster.

–  Codemill befinner sig i en spännande expansiv fas och jag är verkligen glad att vara en del av det. Jag tror att jag kan bidra med min erfarenhet och kunskap. Och jag gillar att vi kan ha huvudkontoret i Umeå med kontor runt om i världen, säger hon.

Codemill arbetar just nu med en lansering av produkter på AWS Marketplace som ska underlätta för mindre och medelstora kunder att snabbt komma igång med bolagets produkter. På det viset hoppas man kunna nå ut till en mycket större marknad. Codemill ser även en ökad efterfrågan från kunder när det gäller att använda produkter inom AI och Machine Learning. Codemill är partners med AWS (Amazon Web Services) inklusive deras bild- och videoanalys (Amazon Recognition), och har i dagsläget intressanta diskussioner med flertalet kunder i syfte att effektivisera videoarbetet med hjälp av bolagets produkter.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 23 oktober, 2020Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

23 oktober, 2020