På bilden håller Samuel Norling och Johan Ekenstedt från Arboreal upp det stora innovationspriset från SkogsElmia.
På bilden håller Samuel Norling och Johan Ekenstedt från Arboreal upp det stora innovationspriset från SkogsElmia.

Arboreal vinner pris vid SkogsElmia

Startupbolaget Arboreal tar hem innovationspris vid SkogsElmia för sin produkt som kan mäta höjden på träd med hjälp av en mobiltelefon.

Vid SkogsElmia, Nordens största skogsmässa, vann Arboreal från Umeå ett hedersamt silverpris för den första tillförlitliga höjdmätaren som app till smarttelefon. Arboreal Trädhöjd använder AR-teknik (augmented reality) för att mäta avstånd och vinklar för beräkning av trädhöjd.

– Roligt att vi uppmärksammas för vår första produkt som uppstod som ett testskott på vägen mot vår planerade produkt. Vägen framåt är verkligen orak, säger Johan Ekenstedt, grundare av Arboreal.

Tidigare har skogsägare använt manuella höjdmätare med vinkelmätare plus måttband, eller lasermätare för att mäta, men Arboreals smarta innovation gör jobbet snabbare, enklare och mer exakt.

Johan Ekenstedt har fått affärsstöd via Uminova Innovation och bland annat deltagit i Startupprogrammet.

Nyligen vann teamet bakom Arboreal också Venture Cup Startup 2019, region Nord, vilket innebär att de får tävla i riksfinalen av Venture Cup i Göteborg den 24 september 2019.

Se nedan Johan Ekenstedt presentera Arboreal Trädhöjd vid Umeå Tech Arena.

Johan Ekenstedt från Arboreal pitchar i samband med Umeå Tech Arena 28 november 2019

Vår startup Arboreal och dess grundare Johan Ekenstedt fick en chans att pitcha sin AR-lösning för skogsbranschen i samband med Umeå Tech Arena den 28 november.

Geplaatst door Uminova Innovation op Donderdag 29 november 2018