Artby släpper ny kollektion

Vårt inkubatorbolag Artby möter det tuffa coronaläget med en ny kollektion, PLAYTIME IS OVER. En djärv serie gjord i samarbete med den tyska konstnären Katharina Arndt.

Arndt är känd och uppskattad för sin visuellt såväl som konceptuellt drivna konst, och i kollektionen möter vi en värld av färg och form som avspeglar konstnärens intresse för konstruktioner av trygghet, välmående och ’det goda livet’.

– Katharina Arndts verk är lika njutbara som de är tankeväckande. Med ’Playtime is over’ ville vi skapa en kollektion som handlar om behovet och lusten att leka, även när tiden för leken är över, säger Sara Hardell Flagge, Creative Director.

Att kollektionssläppet sker mitt i coronakrisen är en utmaning, men på ett sätt också positivt menar Flagge.

– Vi arbetar med en produkt som i mycket är en lyxvara, inte minst nu när samhället och världen befinner sig i kris. Men konst och design har också en funktion som andningshål, vilket ger produkten en kommersiell bärkraft även när tiderna är svåra. Kort sagt, det är absolut inte optimala tider för releaser, men vi ser att ett kollektionssläpp ändå har en plats och möter ett behov.

Se hela kollektionen på Artbys webb.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 31 mars, 2020Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

31 mars, 2020