Umeågalan hyllar några av de främsta företagarna i Umeå. Bilden från ett tidigare år.
Umeågalan hyllar några av de främsta företagarna i Umeå. Bilden från ett tidigare år.

Bästa råden från Umeågalans nominerade

Tempen stiger inför Umeågalan (7 nov) då hetaste företagen i Umeå ska koras. Här är några av de nominerades bästa råd kring företagande.

I en mängd annonsartiklar i Västerbottens-Kuriren och Folkbladet har de nominerade entreprenörerna till Umeågalan fått tillfälle att ge vidare goda råd om att driva företag. Flera av de nominerade har tidigare fått eller får idag affärsstöd av inkubatorn Uminova Innovation. Via länkarna nedan kan du läsa mer i artiklarna om deras råd. Umeågalan avgörs 7 november.

Meiju Vartiainen, Mowida

”Mitt råd till unga företagare är att inte bete sig som ett klassiskt startup-företag. Med det menar jag att unga bolag redan från starten bör fokusera mer på HR, ta hand om sin hälsa och skapa en struktur och kultur i bolaget som uppmuntrar det”, säger Meiju Vartiainen, grundare av Mowida, ett innovativt administrativt verktyg för mindre fastighetsägare. Läs hela intervjun.

Anders Körning, We-Make

”Allt tar alltid längre tid än man tror, så ge inte upp”, säger Anders Körning, vd på We-Make, ett företag för innovativ produktutveckling. Läs hela intervjun.

Ludvig Bohlin, Shimmercat

”Många entreprenörer, inklusive oss själva, tror att vi kan göra allt på egen hand, i stället för att ta hjälp. Det är ineffektivt”, säger Ludvig Bohlin, vd på Shimmercat, som tagit fram mjukvara för snabbare laddningstid av webbsidor. Läs hela intervjun.

Matti Larsson, Zordix

”Tänk innovativt och var inte rädd för okonventionella satsningar. Försök att vara långsiktig”, säger Matti Larsson, vd för spelföretaget Zordix. Läs hela intervjun.

Jenny Ferry, Sigr

”Vi inspireras av varumärken som lyckas ladda sina varumärken med en varumärkesupplevelse i världsklass”, säger Jenny Ferry, vd på cykelklädesmärket Sigr. Läs hela intervjun.

Niclas Lundell, Personalkollen

”Man ska följa sin magkänsla och samtidigt lyssna på andra som gjort resan tidigare”, säger Niclas Lundell, vd för Personalkollen, som utvecklat ett personal- och lönesystem för hotell, restauranger och caféer. Läs hela intervjun.