- De åtaganden och den tid som är avsatt från industriföretagen i acceleratorn är oerhört värdefulla, säger grundaren P-O Östberg.

BiTi antagna till BizMakers industriaccelerator

Inkubatorbolaget BiTi är ett av bara tre antagna startups i BizMakers nya acceleratorprogram för tillverkningsindustrin. Nu väntar utvecklingsarbete med storbolag.

Efter fyra år med lyckade acceleratorer inom den skogliga branschen kompletterar nu BizMaker med ett program som låter innovativa startups möta branschledande företag i tillverkningsindustrin. Future Industry Accelerator ger de stora företagen en chans att hitta nya, smarta lösningar och tekniska startups får en möjlighet att samarbeta med företag som redan har produkter på världsmarknaden. BizMaker bidrar med rådgivning och kontakter, medan partnerbolagen BAE Systems HägglundsBosch RexrothIndustrifonden och IBM bidrar med expertis, kraftfulla plattformar, testmiljöer och finansieringslösningar.

Efter att ett stort antal ansökningar utvärderats har tre innovationer antagits, och inkubatorbolaget BiTi som utvecklar praktiskt produktions- och planeringsstöd med hjälp av A,I är ett av dem som nu ska ges möjlighet att verifiera och utveckla lösningar i nära samarbete med potentiella kunder och partners.

– Det är en möjlighet att träffa nya samarbetspartners och potentiella kunder, speciellt på industrisidan. BiTis huvudområde är intelligenta system och de åtaganden och den tid som är avsatt från industriföretagen i acceleratorn är oerhört värdefulla för att verkligen kunna förstå deras problem och miljöer. Vi hoppas knyta kontakter och skapa nya affärer både i närregionen och bredare. Vi medverkar redan sedan tidigare i ett forskningsprojekt inom AI för tillverkningsindustri och den här kopplingen kompletterar verkligen det på ett bra sätt. Förhoppningen är att kunna utveckla den kunskap vi får och skapar i projektet till tjänster och produkter inom ramen för acceleratorn, säger grundaren P-O Östberg.


Text av: Emmy Ericsson

Publicerad: 26 maj, 2021



Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Emmy Ericsson

26 maj, 2021