Brain Stimulation kombinerar neurovetenskap med 3D, virtual reality och robotik till en helt ny behandlingsmetod för strokepatienter. Till höger, Fredrik Jonsson, ny vd för Brain Stimulation.
Brain Stimulation kombinerar neurovetenskap med 3D, virtual reality och robotik till en helt ny behandlingsmetod för strokepatienter. Till höger, Fredrik Jonsson, ny vd för Brain Stimulation.

Brain Stimulation får ny vd

Umeåföretaget Brain Stimulation har fått en ny vd. I mitten av september tillträdde Fredrik Jonsson tjänsten.

– Brain Stimulation har en intressant och viktig produkt – nu ska vi komma igång med försäljningen, säger Fredrik Jonsson.

Brain Stimulation ingår i Umeå Biotech Incubator och Uminova Innovations inkubatorprogram och levererar digitala system som möter det enorma behovet av bättre och effektivare rehabiliteringsmetoder för strokepatienter. Företaget har utvecklat en unik metod som kombinerar neurovetenskap, VR-teknik och speldesign.

Med rätt diagnos kan patienten snabbt inleda korrekt rehabilitering vilket leder till bättre hälsoekonomi och livskvalitet för både patienten, samhället och dess omgivning. Tekniken baseras på ledande forskning av medicine doktor Helena Fordell, grundare och tidigare vd på Brain Stimulation.

Sedan mitten av september har Brain Stimulation en ny vd, Fredrik Jonsson. Han har bakgrund som bland annat vd på Bioresonator, seniorkonsult på Alten Sweden och vd och ägare av Trixa Konsult AB.

– Det känns inspirerande att få vara delaktig i något som känns så rätt på alla plan, att med teknik och forskning i framkant erbjuda patienter och sjukvård rätt verktyg för att med högre kvalitet och effektivitet diagnostisera och rehabilitera stroke, säger Fredrik Jonsson och fortsätter:

– Vi har superstark forskning och pågående utveckling men behöver nu också fokusera på att nå ut med våra produkter. Min roll handlar mycket om just det medan Helena Fordell fortsatt ska fokusera på forskning och utveckling. Timing är viktigt och jag tror att den är rätt nu.

Han menar att Brain Stimulations produkt ersätter gamla papper och penna-lösningar. Personalen inom vården sparar tid och får allt dokumenterat för vidare uppföljning.

– Med bättre kvalitet kan man göra mer anpassade rehabplaner som i slutändan ger ökad livskvalitet för patienten. De övergripande hälsoekonomiska effekterna är stora, säger Fredrik Jonsson.