Codemill blir AWS partner
Codemill blir partner till Amazon Web Services och har nu fått bevis för det med värdefull plakett. Notera på bilden att plaketten står bredvid priset från Umeågalan 2018 då Codemill vann Umeå kommuns företagspris. Med andra ord ett lokalt starkt bolag på internationell grund.

Codemill får internationellt erkännande

Codemill har under förra året utsetts till partner till Amazon Web Services, en utmärkelse som kan öppna dörrar till nya affärer globalt.

Umeåbolaget Codemill har under sina dryga tio år vuxit stadigt till en internationellt stark aktör inom tekniska lösningar för videohantering med nära 60 medarbetare. Ett bevis för detta är att Codemill fått utmärkelsen AWS Partner Network, APN, som är ett program för partners till Amazon Web Services, AWS. Under 2019 kvalificerade sig Codemill som partner genom certifiering och affärer där AWS är en del av lösningen.

Nu har Codemill också fått sitt synliga bevis på att vara partner genom en snygg plakett att visa upp på kontoret.

– Man kan säga att vi firar 1 år som standardpartner nu när vi fått plaketten, säger Rickard Lönneborg, vd för Codemill.

En spännande del av att vara partner är att Codemill får fler möjligheter att berätta om sin produktsvit, som numera heter Accurate Video. Strax före jul bjöd AWS in Rickard Lönneborg och Henrik Lundgren från Codemill till ett arrangemang i Tokyo, Japan, där de för Japans Media & Entertainment-industri fick presentera Accurate Video, bland annat med presentationen ”How to increase efficiency in file-based quality control and quality assurance, using web-based solutions and AWS services”.