Codemill hyllas på internationell lista. Bolaget har också tidigare hyllats vid flera tillfällen. På bilden är det i samband med Umeågalan 2018 då Codemill vann Umeå kommuns företagspris.

Codemill hyllas på internationell lista

Codemill från Umeå hyllas på internationell lista över starka startupbolag i Sverige.

Listan över legendariska svenska startupsuccéer som Spotify, Skype, iZettle och King har vuxit sig lång under de senaste åren. Intresset är mycket stort från hela världen för att följa vad som händer i Sverige.

Men vilka bolag är det då som står och stampar bakom de stora jättarna för att kliva fram? Det har internationella startupsajten Sifted velat undersöka och därför kallat samman sina experter för att lista över 100 spännande startupbolag i Sverige. Bland dessa finns Codemill från Umeå som ett av de bolag som drar blickarna till sig.

Codemill startade 2007 och hade under de första åren sina lokaler hos Uminova Innovation. De första anställda finns fortfarande kvar, men bolaget har idag vuxit till ett 60-tal medarbetare och är idag experter på tekniska videolösningar.

Målet är fortsatt högt. Nyligen meddelade bolaget att det tar in 20 miljoner kronor i riskkapital från ett par entreprenörer och affärsänglar. Samtidigt ökar man på kassan med 10 miljoner i lån från Almi och Norrlandsfonden. Siktet är instället på antalet anställda ska öka till 80 redan i år och säljkontor ska öppnas i Los Angeles, London och Japan. Dessutom förbereder sig boalget för en börsintroduktion.
Att Sifted valt att lyfta fram Codemill är således inte ett dumt val.

Här hittar du listan som Sifted kallar Top Swedish startups to follow in 2020.