Grundarna Rickard Lönneborg, vd, och Johanna Björklund, teknikchef, på bilden tillsammans med Niklas Jansson, delägare i Codemill.
Grundarna Rickard Lönneborg, vd, och Johanna Björklund, teknikchef, på bilden tillsammans med Niklas Jansson, delägare i Codemill.

Codemill siktar på börsen

Codemill, ett av Umeås heta startups, tar in 30 miljoner kronor, öppnar kontor i Los Angeles, London och Japan och siktar på börsen.

Umeåbolaget Codemill tar in 20 miljoner kronor i riskkapital från ett par entreprenörer och affärsänglar. Man tar även in 10 miljoner i lån från Almi och Norrlandsfonden.

– Vi ska öka antalet anställda från 60 till 80 i år och öppna säljkontor i Los Angeles, London och Japan, säger Johanna Björklund, medgrundare och teknikchef, till DI Digital som var först med nyheten.

Codemill, som under sin tillväxt har fått stöd av Uminova Innovation, har sin expertis inom digital videobehandling och har inom Accurate Video utvecklat ett molnbaserat videoverktyg.

Ambitionen är att växa fortsatt starkt och bolaget söker nu fler medarbetare, bland annat finanschef, vice vd, säljchef, seniora och juniora utvecklare inom användardesign samt internationella säljare till USA, England eller Sverige.

Börsintroduktion står också på agendan.

– Förberedelserna för en börsnotering påbörjas i slutet av året. Vi siktar på Nasdaq First North Growth Market, säger Johanna Björklund till DI Digital.

Läs hela artikeln på DI Digital.