Björn Wännman, Isak Finér och Peter Lidström från COS Systems.
Björn Wännman, Isak Finér och Peter Lidström från COS Systems.

COS Systems får högsta kreditvärdering

COS Systems har i år uppnått det högsta kreditbetyget AAA. Det ger en placering bland de mest kreditvärdiga bolagen i Sverige.

COS Systems, ett Umeåbolag som genom åren fått affärsstöd av Uminova Innovation, har nått stora framgångar i USA med sina produkter för att bygga fibernätverk för distribution av internet. Nu visar COS Systems också framfötterna när det gäller stabil ekonomi.

COS Systems har i år uppnått det högsta kreditbetyget AAA som ges av Bisnode. Detta betyg placerar COS Systems bland de 2,3 procent av de gemensamma aktiebolagen i Sverige som för närvarande har AAA-betyg.

Att få AAA-betyg vittnar om COS Systems starka position globalt och indikerar att företaget är högpresterande och pålitligt för sina kunder och partners.

– Vi är oerhört stolta över denna prestation. Vi strävar ständigt efter att öka vårt förtroende gentemot våra kunder och partners globalt och är glada över att AAA-graderingen från Bisnode ytterligare visar på stabiliteten i vårt företag, säger Peter Lidström, vd på COS Systems.

AAA-graderingen från Bisnode har använts sedan 1989 och är idag det mest kända kreditvärderingssystemet i Sverige. Bisnode hämtar sin information från ett antal officiella och bekräftade källor. Denna information analyseras sedan enligt 2 400 regler som resulterar i ett värde i betygsmodellen.