Isak Finér blir vice vd i USA när Umeåföretaget COS Systems fortsätter växa.
Isak Finér blir vice vd i USA när Umeåföretaget COS Systems fortsätter växa.

COS Systems växer i USA

Umeåföretaget COS Systems stärker sin närvaro i USA genom att utse Isak Finér till vice vd för den nordamerikanska verksamheten.

COS Systems affärsverksamhet har slagit väl ut i USA där stadsnät och bredband byggs ut för fullt. COS Systems bidrar bland annat med en webbaserad undersökning som fångar upp efterfrågan och identifierar invånare i olika bostadsområden som kan fungera som ambassadörer inför utbyggnaden.

COS Systems har genom åren fått affärsstöd av Uminova innovation och började sin expansion till den amerikanska marknaden för sex år sedan. Sedan dess har mer än hundra nordamerikanska kunder registrerat sig för de två programvaruplattformarna COS Service Zones och COS Business Engine.

Med ökande efterfrågan på företagets produkter och det växande intresset hos amerikanska städer och samhällen för att bygga öppna nätverk för internet har COS beslutat att utse Isak Finér, företagets CMO, till vice vd i Nordamerika. Han blir nu permanent baserad i Blacksburg, Virginia.

– Att bryta sig in på en marknad som är så stor och konkurrenskraftig som USA är en stor utmaning. Med de senaste årens framgångar och våra starka ekonomiska resultat känner vi att det är dags att ta nästa steg och börja bygga ett team som är permanent baserat i USA, säger Peter Lidström, COS Systems vd.

Med stora projekt framöver är tidpunkten nu rätt att investera i en starkare lokal närvaro och en organisation som är dedikerad till USA.

– Jag är mycket glad över flytten till staterna. Att vara närmare våra kunder och partners gör det lättare för oss att leverera vårt allra bästa. Jag ser fram emot att fortsätta bygga vidare på befintliga relationer och lägga till fler företag till vår familj med fantastiska kunder, säger Isak Finér.

Fler framgångar

Senaste året har COS Systems också uppnått det högsta kreditbetyget AAA som ges av Bisnode. Detta betyg placerar COS Systems bland de 2,3 procnt av de aktiebolag i Sverige som för närvarande har AAA-betyg.