Cykelkläder från Sigr.
Cykelkläder från Sigr nu håålbart i 100 procent återvunnet material- Bilden till vänster visar på ett exempel ur den nya vårkollektionen.

Cykelkläder i 100 procent återvunnet material

Sigr fortsätter arbeta för hållbarhet i sina cykelkläder. Alla PRO-tröjor tillverkas i 100 procent återvunnet material.

I mars lanseras Sigrs nya PRO-tröjor, som alla kommer att vara gjorda av 100 procent återvunnet material.

Sigr menar allvar med sitt uppdrag att eftersom jordens resurser är begränsade hitta sätt att använda mer återvunnet material i sina plagg. Sigr startade denna resa med sina Oceantröjor från 2019 genom att använda material gjorda av återvunna fisknät och annan ”havsplast”.

I år tar Sigr nästa steg och låter tillverka alla PRO-tröjor av återvunnet material.

– Att driva en lönsam verksamhet går hand i hand med att vara miljömässigt och socialt ansvarig. För oss på Sigr är allt annat otänkbart, säger Jenny Ferry, vd på Sigr, ett startupboalg som få affärsstöd av Uminova Innovation.

Prototyping är ett annat område där Sigr har gjort stora framsteg under 2019. Prototypning kan involvera många versioner av ett enda plagg som designas, finjusteras, tillverkas, skickas för testning och skickas för godkännande. Det är en kedja av händelser som kan upprepas ett flertal gånger innan plagget är redo för världen. I år har hela vårkollektionen gjorts med avatarer och därmed minskas miljöpåverkan till nästan noll.