Cykelkläder tillverkade av återvunnet material från fisknät visades på invigningen av nya samarbetet mellan startup-bolaget Sigr och restaurang Tapas i Umeå.
Cykelkläder tillverkade av återvunnet material från fisknät visades på invigningen av nya samarbetet mellan startup-bolaget Sigr och restaurang Tapas i Umeå.

Cykelrestaurang ny giv i Umeå

Startup-företaget Sigr och restaurang Tapas i Umeå har slagit sig samman för att skapa en ny mötesplats för cyklister och andra.

(Denna artikel har varit publicerad tidigare. Nu lägger vi upp den igen med nya bilder från invigningen av Tapas Bike Bar Deli – powered by Sigr.)

Fredrik Petrusson, designer och medgrundare av Sigr, du har fått fria händer att sätta konceptet hur Sigr och Tapas möts i ”Tapas Bike Bar Deli – powered by Sigr”. Vad går samarbetet ut på?

– Mer nytta för vår och Tapas målgrupp. Vi är nyfiken hela tiden på hur Sigr bäst möter kunden. Visst, vi är ett e-handelsföretag, tänker nog många. Och behöver vi då fysisk närvaro? Ja, vi tror att det är viktigt. Att kunna gå någonstans och ”umgås” med varumärkesupplevelsen Sigr. I det många kallar digital transformation tror vi det är extra viktigt. Egentligen borde det kanske heta ”låt oss blanda det digitala och fysiska kreativt”, säger Fredrik Petrusson från Sigr, som är ett av startup-företagen som får affärsstöd från Uminova Innovation.

Men varför en restaurang?

– Tapas är en central mötesplats och de behöver också förhålla sig till kundens behov, där cykeln måste vara inom synligt avstånd (cyklister vill se sin cykel), mat och dryck ska finnas och det ska vara accepterat att komma i lycra. Samarbetet med Tapas går därför ut på att laborera med dessa ingredienser. Men ändå ha kvar värmen att ALLA är välkomna, även utan lycra och spandex.

Stort intresse för samarbetet mellan startup-företaget Sigr och restaurang Tapas.

Stort intresse för samarbetet mellan startup-företaget Sigr och restaurang Tapas.

Vilka hoppas ni nå?

– Tapas och Sigr hoppas nå fler än bara de redan cykelfrälsta. Inspirera fler hur snyggt och bra det är att cykla. Vi hoppas även nå folk utanför Sverige, och sprida denna glädjeplats, världens första nordiska cykelrestaurang.

Hur går det annars för Sigr just nu? Vilka är era planer inför den nya säsongen?

– Vi har släppt vår 100 procent recyclade kollektion Ocean, gjort av gamla fiskenät. Den har sålt över förväntan. Och planen just nu är att laborera med fler recyclade material. Vi har ju en himla tur att ha Umeå universitet runt knuten, så mycket spännande på gång.

Fredrik Petursson, Sigr, Petter, Tapas, och Jenny Ferry, Sigr, gläds åt det nya samarbetet.

Fredrik Petrusson, Sigr, Petter Thylin, Tapas, och Jenny Ferry, Sigr, gläds åt det nya samarbetet.